Recept: zo zet je snel bananenbrood op tafel

Witte chocolade, chips, een heerlijk stuk appeltaart… Loopt bij jou ook al het water in je mond? Op z’n tijd is het heerlijk, maar iedere dag chocolade, chips of taart eten is natuurlijk niet echt gezond.

Maar wil je dagelijks toch iets lekkers eten? Dan is zelfgemaakte bananenbrood een goede optie. Ook omdat je geen keukenprinses hoeft te zijn om dit te maken.

Daarnaast staat dit gerecht zo op tafel en kun je het invriezen. Wij (Life Stuff Magazine) vinden het een win-winsituatie.

Wat heb je nodig?

  • Drie tot vier bananen (maak ze warm in de oven voordat je ze gaat mengen met de andere ingrediënten)
  • 150 gram amandelmeel (tegenwoordig ook in de supermarkt, bijvoorbeeld Jumbo, te vinden)
  • Drie eieren
  • Snufje zout
  • Handje noten: bijvoorbeeld amandelen
  • Kaneel
  • Boter om in te vetten
  • Je kan er ook voor kiezen om wat havermout toe te voegen aan het recept

Zo maak je het bananenbrood:

  • Voordat je begint verwarm je de oven op 170 graden
  • Leg daar even de bananen in
  • Doe vervolgen alles in een kom
  • Meng vervolgens alles
  • Vet de cakevorm in met boter
  • Giet het beslag in de cakevorm
  • Zet het in de oven voor zo’n 55 minuten
  • EN KLAAR

Meer recepten vind je in onze rubriek Kitchen Stuff.

Please follow and like us: