Getest: deze mascara blijft het langst zitten

Een mascara ontbreekt niet in een goed gevulde make-up tas. En de zoektocht naar die ene favoriet gaat eigenlijk altijd door; een mascara moet namelijk een goede huilbui kunnen doorstaan, een flinke regenbui en de mascara moet ook nog eens gemakkelijk aan te brengen zijn. Tja er is haast geen vrouw die de deur uitgaat zonder mascara op!

Niet zo gek dus, dat iedere keer als een mascara op aan het raken is, ik op zoek ga naar een nieuwe ‘favoriet’. Terwijl je eigenlijk al heel snel door hebt wat je favorieten zijn.

 

Op het moment dat ik ga shoppen bij de Douglas of de ICI Paris (zeker de laatste winkel heeft vaak goede aanbiedingen, waardoor een goede mascara ongeveer 24 euro kost) voor een nieuwe, kom ik altijd uit bij een van deze drie mascara’s.

Maar ja, welke mascara blijft dan het langste zitten? Gedurende drie maanden heb ik deze drie getest:

1. Chanel Le Volume Waterproof Mascara

Wat een mooie en strakke verpakking. Geen poespas, maar strak zwart. Een mascara die volgens Chanel vanaf de eerste streek onmiddellijk voor volume zorgt. De wimpers worden mooi gescheiden, voller en dikker.

Het klopt dat de mascara voor wat volume zorgt, maar er zijn mascara’s die hier beter inslagen. De mascara is net als de verpakking: simpel en niet te opvallend. De wimpers worden wel goed gescheiden en een flinke regenbui kan er vallen, maar zwemmen zou ik niet aanraden. Dan kun je toch wat klonters terugvinden op je wangen en dat wil je natuurlijk niet.

Wel is deze mascara goed te verwijderen met een remover, wat bij andere waterproof mascara’s wel eens niet het geval is. Al met al is het een zeer fijne mascara, als je van eenvoud houdt. Niet te opvallend, goed te verwijderen en deze mascara gaat zeker een tijdje mee. Alleen blijft deze Chanel niet heel erg lang zitten. Af en toe bijwerken is aan te raden.

EINDOORDEEL: Een 7,5 

2. DIORSHOW/ Diorshow Pump’N’Volume

Sinds deze mascara op de markt is, ben ik fan. De DIORSHOW doet namelijk precies wat ie zou moeten doen: zorgen dat de wimpers opvallen. Het opbrengen is gemakkelijk en je wimpers worden goed verdeeld. Dus geen dikke plakken mascara in je wimpers.

Daarnaast krijgen je wimpers echt formule door deze mascara van Dior en blijft het 24 uur zitten. Heb je ‘s avonds nog een feestje? Geen probleem, je hoeft je mascara niet opnieuw op te brengen. Vanaf het moment dat je deze mascara gebruikt, wil je eigenlijk geen andere meer.

Dit omdat het resultaat ook gewoon beter dan bij andere (goedkopere) mascara’s, vooral als je veel wimperformule wil. Dit is geen degelijke en simpele mascara, zoals die van Chanel, maar eentje die opvalt en lang blijft zitten. Het is maar net waar je voor wil kiezen!

EINDOORDEEL: Een 9 

Lees ook: Dit zijn de favoriete beautyproducten van Meghan Markle

3. Lancôme/ Hypnôse Drama

Hypnôse Drama is een van de bekendste mascara’s van Lancôme en vanaf het moment dat ik deze mascara ben gaan gebruiken, ben ik fan. Ik koop wel een paar keer per jaar deze mascara. Doordat de mascara diepzwart van kleur is en heel veel formule geeft aan je wimpers, heb je aan een tot twee lagen genoeg. Dit is niet alleen fijner voor je wimpers, maar ook fijn als je de mascara moet verwijderen.

Daarnaast blijft deze mascara goed zitten, klontert deze niet en overleeft het meerdere regenbuien. Volgens Lancôme creëert het 14 keer vollere wimpers. Enfin, of het echt 14 keer is, weet ik niet, maar het werkt!

Door de ronde borstel, kun je deze mascara ook precies aanbrengen. Dit is wel fijn, want ik heb echt een gloedhekel aan klonters! Waarom ik deze mascara nou het fijnst vind? Ik koop deze mascara veruit het meest, en voor mij gevoel is deze het makkelijkst aan te brengen en blijft Lancôme’s Hypnôse Drama het langst zitten! Daarnaast is de Hypnôse Drama net iets goedkoper dan die van Chanel of Dior.

EINDOORDEEL: Een 9,5

Lees ook: Van deze budgetmascara krijg je bizar lange wimpers

Please follow and like us: