Lunchen na je wandeling in Maastricht doe je hier

Er is niets fijners dan na een wandeling ergens een heerlijke cappuccino, thee of warme chocolademelk te drinken. In Maastricht kun je niet alleen goed shoppen en lekker eten en drinken, maar ook heel fijn wandelen. Denk bijvoorbeeld aan de mooie wandelroutes bij de Sint-Pietersberg. Of je nou vijf of tien kilometer wil wandelen, het kan allemaal.

Wandelroutes
Aan het begin van de Sint-Pietersberg hangt een bord waar je kan bepalen welke route je wil lopen. Je vertrekt vanaf  de parkeerplaats Oog van Sint Pieter. Vooral in de herfst kijk je je ogen uit. De kleuren zijn dan zo prachtig.

Biologisch concept
Na de wandeling heb je verschillende plekken waar je heerlijk kan eten en drinken. Zo zit onderaan de Sint-Pietersberg het Restaurant Bijzonder. Dit restaurant heeft een volledig biologisch concept, waarbij extra goed wordt nagedacht over de ingrediënten. En dit merk je bij alles wat ze serveren.

Lees ook: Hotspot van de week: Restaurant Bijzonder in Maastricht

Lunchen en borrelen
Vooral in het weekend kan het bij Bijzonder druk zijn. Een optie is dan om richting het centrum van de Limburgse hoofdstad te lopen. Daar vind je aan het Stadspark Brasserie Tapijn. De brasserie op de oude Tapijnkazerne in Maastricht is flink in beweging. Naast studenten, weet ook de rasechte Maastrichtenaar deze plek te vinden. Ook als je niet bent gaan wandelen, kun je hier op zondagmiddag fijn borrelen.

Denken aan je gezond en het milieu
Ook als vegetarisch bent, kun je heel goed terecht bij Brasserie Tapijn. Vooral de Vegan van de Grill  is een aanrader als je geen vlees of vis eet.

In de zomer hebben ze een heel fijn terras. Ben je na je lunch nog niet uitgewandeld? Dan kun je nog een wandeling maken door het Stadspark.

Wil je weten waar je nog meer moet zijn in het zuiden? Klik dan hier!

Please follow and like us: