Wil jij meer bereiken? Lees Just F*cking Do It

‘Laat los wie je denkt te moeten zijn en heb een geweldig leven.’ Dit is het motto van psycholoog en businesscoach Noor Hibbert. In haar nieuwe boek ‘Just F*cking Do It’ laat ze zien hoe je routines en denkpatronen kan veranderen. ‘Je hebt maar een leven, maak het de moeite waard’, verkondigt Hibbert aan het begin van het boek.

En groot gelijk heeft ze. Als je niet tevreden bent met je waar je nu staat in je leven, heb je altijd een keuze. Echter maakt Noor gebruik van een methode, waar de afgelopen pakweg twintig jaar al heel veel over is schreven: het universum. Denk bijvoorbeeld aan het boek Alles heeft een reden van M. Kirshenbaum. Hibbert haar boodschap die door het hele boek loopt gaat hier dan ook over: ‘vertrouw het universum’. En vooral ‘geloof in het universum’.


Niet iedereen gelooft zomaar in het/een universum, dus als je het boek van Noor wil lezen, moet je wel openstaan voor wat meer magie. Wees even wat minder sceptisch en sta open voor een ander soort verandering. Ze legt dit ook goed uit aan de hand van voorbeelden uit haar eigen leven.

Openstaan voor wat meer magie

Om je iets minder sceptisch te maken – als je dat natuurlijk al bent – laat ze je aan het begin van het boek meteen een kleine oefening doen. Zeg deze woorden hardop: ‘Hoi universum, ik moet geloven dat je me steunt, ik moet echt in je gaan geloven, dus je moet iets voor me doen. Ik wil dat je laat zien dat je luistert. Ik wil dat je me binnen vierentwintig uur een geschenk geeft. Jij mag kiezen wat, maar het moet wel een verrassing zijn. En laat me op de een of andere manier weten dat jij het bent, zodat ik weet dat het echt van JOU is.’ 

Ontwijk Shitfm

Deze oefening is zeker de moeite waard. Wat heb je te verliezen als je het niet doet? Ze legt verderop in het boek ook uit waarom deze oefening belangrijk is. ‘Een van de belangrijkste stukjes van de puzzel, waarmee je kunt manifesteren als een baas, is dat je controle opeist over hoe je je voelt. Hoe je je voelt, geeft een trilling of vibratie af. Heb je weleens gehoord dat iemand een goede of slechte vibe had? Over het algemeen is het zo dat we als ons goed voelen, we in de ‘aantrekkingsstand’ staan en zijn afgestemd op UniversumFM, en dat als we ons slecht voelen, we zijn afgestemd op een frequentie van gebrekkigheid – laten we die Shitfm noemen’, legt Hibbert uit. Het klinkt allemaal wat zweverig, maar als je er nuchter over nadenkt, klopt het wel. Iedereen kent wel van die dagen dat wanneer er een ding misgaat, vervolgens alles misgaat. We kunnen leren van Noor dat wanneer er iets misgaat, je er altijd een positieve wending aan kan geven. Pak negatieve gevoelens/zaken aan met zachte hand. Denk dan niet: ‘GVD hoe los ik dit nu meer op.’ Maar kies ervoor om je gedachtes meteen aan een goede oplossing te laten denken, en je schouders op te halen: het kan gewoonweg niet altijd goed gaan. Oftewel ontwijk Shitfm.

Lees ook: Ben jij omringd door ‘idioten’? Lees dan het boek van Erikson

Nog succesvoller zijn

Het boek van Hibbert speelt goed in op deze tijd. We hebben het zo goed, dat we nog gelukkiger willen zijn, en nog meer willen bereiken en nog succesvoller willen zijn. Maar laat ook meteen de problemen zien, (waar vooral de millennials nu last van hebben). Veel mensen proberen te voldoen aan de eisen van de tijd. Altijd gelukkig moeten zijn, carrière maken en succesvol moeten zijn op alle vlakken van het leven. Wie stelt vragen als: ‘wat moet ik met mijn leven? Waarom bereik ik niet wat ik wil?’ niet?

Misschien hebben we stiekem wel een te rooskleurig beeld van de wereld. En misschien is daar wel helemaal niets mis mee. Wil je in deze fijne bubbel blijven, dan is het boek van Noor absoluut jouw boek. Ze geeft je namelijk ook concrete handvatten om mee aan het werk te gaan. Erg handig als je bijvoorbeeld op het punt te staan om te veranderen van een baan, of een eigen bedrijf wil beginnen. Life Stuff Magazine zet de vier mooiste lessen op een rijtje voor je:

  1. Stel doelen die iets voor je betekenen. ‘Als we geen doel en richting hebben, ploeteren we door ons leven’, aldus Hibbert. Noteer je doelen, wees eerlijk tegen jezelf, en laat een doel reëel aanvoelen.
  2. Kies voor jezelf. Hou jij van jezelf? Er is veel moed nodig om van jezelf te houden, maar zolang je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van iemand anders houden. ‘Om op jezelf te kunnen vertrouwen en van jezelf te houden, moet je de behoefte aan bevestiging van anderen loslaten’, vertelt Noor in haar boek.
  3. Maak gebruik van je intuïtie. ‘Het vervelende van intuïtie is dat onze geest en ons ego het grootste deel van de tijd zullen proberen haar te overstemmen. Wees je ervan bewust dat, ondanks het feit dat je handelt naar je onderbuikgevoel, angst nog steeds zal opduiken. Angst is altijd aanwezig als je iets groots of nieuws doet, maar als angst opduikt en je ergens van probeert te weerhouden, moet je een stap terugdoen, ernaar kijken en verbaal duidelijk maken dat je ervoor kiest er niet naar te luisteren’, legt Hibbert uit.
  4. Wees dankbaar.  ‘Dankbaar zijn is iets wat we allemaal kunnen en wat ons niets kost. Het is makkelijk uitvoerbaar en neemt weinig tijd in beslag. Dankbaarheid is een van de krachtigste manieren om je energie te verleggen en aan te trekken wat je in je leven wenst.

De belangrijkste les van het boek is misschien wel dat je moet vertrouwen op je eigen kracht, wees minder onzeker. In de kracht dat jij de baas over je eigen gedachtes bent!
Het boek kun je hier kopen. 

Lees jij ook zo graag? Klink dan hier om naar onze rubriek ‘Books’ te gaan. 

Please follow and like us: