Dit zijn de gezondste hotspots van Maastricht

In veel steden, denk aan Amsterdam, Haarlem en Utrecht, stikt het al van de healthy restaurants waar je heerlijk kan lunchen. In het zuiden van ons land lieten de healthy hotspots toch nog wel wat langer op zich wachten.

Ondanks de bourgondische levensstijl (‘voor wijn is het altijd tijd’), komen er steeds meer plekken in de Limburgse hoofdstad waar je bijvoorbeeld heerlijke gezonde sapjes en soepen kan krijgen en waar je ook nog eens lekker kan zitten.

Vorig jaar hebben wij al onze favorieten op een rijtje gezet, maar wij vonden het tijd voor een update. Dit zijn onze (geüpdatet) favorieten gezonde hotspots voor je op een rijtje:

The Salad Bar
Heb je zin in een gezonde salade? Of een heerlijke boterham met avocado? Dan zit je goed bij The Salad Bar in Maastricht. Een beetje verstopt zit deze fijne lunchplek wel, in het Sphinxkwartier, deze plek in het centrum van de stad is steeds meer booming aan het worden, Maar als je eenmaal weet waar deze hotspot zit, kom je graag nog een keer terug. Daarnaast bezorgen ze ook je gezonde lunch gewoon bij je thuis.

Waar moet ik zijn?
Boschstraat 67, 6211AT Maastricht

SAP Bagel & Juice Bar
Deze bar heeft inmiddels al twee zaken in hartje Maastricht. Naast heerlijke sapjes, met fijne namen als Fresh Prince en Kiwi Mojito, hebben ze ook echte authentieke New York bagels. Die ze heerlijk beleggen met onder andere kip, avocado en zalm. Daarnaast serveren ze ook heerlijke soja cappuccino. SAP Bagel & Juice Bar begon in mei 2016, maar heeft inmiddels al twee prijzen in de wacht gesleept: meest gastvrije bedrijf in Maastricht en het lekkerste broodje van Nederland.

Waar moet ik zijn?
Stationsstraat 8, Maastricht/ Markt 15, Maastricht.


Preps
Wij waren best wel teleurgesteld toen wij hoorden dat Kafethéa in Maastricht zou gaan sluiten. Deze gezonde hotspot was een leuke afwisseling in de binnenstad. Daar zit nu Preps. Wat wij zo verrassend leuk vinden aan deze plek, is dat je het gevoel hebt dat een paar vriendinnen van je in de keuken staan en jij relaxed even kan bijkomen met een heerlijk kopje koffie. Verwacht dus geen deftige obers in pak, maar twee foodies die je vriendelijk helpen.

Geen geraffineerde suikers en e-nummers

Daarnaast weet je wat je eet. Preps werkt zo min mogelijk met geraffineerde suikers en e-nummers. Het doel is om te werken met natuurlijke producten. Naast smoothiebowls, pannenkoeken, kan je er ook brood met smashed avocado vinden. Absoluut een pluspunt, want dit gerecht staat niet op iedere menukaart in Maastricht.

Meer lezen: Dit is de nieuwe healthy hotspot van Maastricht

Waar moet ik zijn?
Mariastraat 6, Maastricht

The Broth Bar
Voedingsdeskundigen Charlotte en Tanja verwelkomen je graag met zelfgemaakte bottenbouillons en heerlijke biologische gerechten in hun zaak in de leukste wijk van Maastricht: Wyck. Naast heerlijke bouillon, hebben ze ook taarten, gebak en stoofpotten. Allemaal biologisch en glutenvrij.

Waar moet ik zijn? 
Hoogbrugstraat 43A, Maastricht

Vers.
Een hotspot waar wij al vaker over hebben geschreven en waar wij graag komen: Vers. Wil je heerlijk en gezond ontbijten of lunchen? Op een steenworp afstand van de Grote Markt zit Vers. Hier kun je onder andere terecht voor de lekkerste smoothies en verse soepen. Het mooie is ook dat de sapjes/smoothies ter plekke worden klaargemaakt en dat je vanuit je stoel mee kan kijken in de keuken.

Lees ook: Hotspot van de week: Vers. in Maastricht

Waar moet ik zijn?
Grote Gracht 31, Maastricht

Benieuwd naar meer hotspots? Klik dan hier om naar onze rubriek ‘Hotspots’ te gaan. 

Please follow and like us: