Drie tips: zo word je mooi oud

Je kunt een vermogen uitgeven aan haarproducten, gezichtscrèmes of botox. Nou zijn wij sowieso geen fan van botox of fillers (het is toch gif wat je in je lichaam spuit en als je er toch voor kiest, doe het dan bij een goede arts), en wij geven daarnaast ook geen vermogen uit aan dure crèmes. Maar we willen natuurlijk toch stiekem een beetje leuk oud worden (wie niet…?).

Dus is het onze sport om de beste beautyproducten op de kop te tikken, die weinig geld kosten en toch een beetje doen wat ze beloven. Daarnaast proberen we natuurlijk genoeg te bewegen en een beetje gezond te leven.

Na een klein onderzoek, uittesten, lezen en vragen zijn dit onze drie tips om een beetje leuk oud te worden: 


1. BESCHERM JEZELF TEGEN DE ZON

Volgens dermatoloog dr. Jetske Ultee heb je zonder zon geen rimpels! ‘Ik zeg het vaker. Aangezien 90 procent van de huidveroudering ontstaat door de zon, is de allerbelangrijkste maatregel die je kunt nemen je huid beschermen tegen de zon’, zo staat er te lezen op haar website. Wij gebruiken al jaren daarom iedere dag op ons gezicht een zonnebrandcrème factor 50. Ja, ook in de winter. Ultee adviseert om producten te kiezen met een goede filter en zonder irriterende stoffen. Let dus goed op voor welk product je kiest en kies altijd voor een crème zonder parfum.

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor gezichtsproducten die niet te schadelijk zijn voor je huid. We hebben er even op moeten wachten maar KORA Organics “clean beauty”, opgericht door model Miranda Kerr, is nu ook bij de Douglas (onder andere) in Maastricht te koop. Het merk maakt gebruik van ecertificeerde biologische en natuurlijke ingrediënten. Onze favoriet? De Oni Glow Face Balm. Naast dat het droge, ruwe, schrale of geïrriteerde plekken verzacht, kan je het als finish gebruiken bovenop je make-up, dit zorgt voor extra veel glas (we like).

2. SMEREN, SMEREN EN NOG EENS SMEREN

Wij zijn er nog niet uit of crèmes nou echt helpen, maar je huid goed verzorgen en gezond houden is wel belangrijk (veel water drinken, bijvoorbeeld). En dat hoeft geen vermogen te kosten. Zo zijn de producten van The Ordinary, door dit merk werd de huidverzorgingsindustrie op zijn kop gezet omdat het bedrijf besloot high-performing producten te verkopen voor ongelooflijk lage prijzen, zijn erg fijn. De producten zitten vol met ingrediënten en oplossingen die je normaal alleen zou zien in hoogwaardige (en dus duurdere) huidverzorgingsproducten. Het merk heeft hierdoor inmiddels al heel wat awards gewonnen. En het mooie nieuws is, dat het nu te koop is bij Douglas (onder andere in Maastricht). Naast dat de foundation, die nog geen tientje kost, een heel fijn product is, is een van onze favorieten de crème Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Deze kost maar 6,34 euro – geen grap! Het gaat onder andere ouderdomstekenen tegen en helpt tegen dofheid en een droge huid. Wij hebben snel last van een droge huid, zeker in de zomer en in de winter, en sinds wij dit product gebruiken hebben wij daar minder last van. Let wel goed op dat je het product juist gebruikt. Smeer een kleine hoeveelheid op je huid in de avond. Ook is het goed om de volgende dag een zonnebrandcrème te gebruiken. Daarnaast mag je het product niet iedere dag gebruiken.

3. VERZORG JE HAAR

Je kan je gezicht nog zo goed verzorgen, als je haar niet goed zit, dan kan dit een hoop verpesten (zeker als je wat ouder bent). Nou wassen wij ons haar al sinds een langere tijd niet meer iedere dag meer en kiezen we voor ons haar ook steeds vaker voor shampoos waar zo min mogelijk schadelijke stoffen inzitten. Maar er is nog een manier om je haar te laten glanzen: een goede borstel kan wonderen doen. Nou kunnen wij goed begrijpen dat je niet zomaar even meer dan 100 euro aan een borstel uitgeeft. Toch kan dit een goede investering zijn. De borstels van Mason Pearson zijn een begrip onder visagisten, kappers en de celebs. En nu ook onder ons. Het is even een investering, maar je hoeft niet per se 100 euro uit te geven. Wij hebben gekozen voor een pocket- die rond de 70 euro kost – zodat deze in onze tas mee kan.

Waarom deze haarborstel nou zo’n succes is? Het stimuleert de bloedsomloop van de hoofdhuid, ontdoet het haar van stof en vuildeeltjes en zorgt voor een natuurlijke glans van het haar. Na een tijdje deze borstel te hebben gebruikt, kunnen we niet anders concluderen dan dat het werkt.

Online kun je de borstel hier kopen.

Lees ook: Getest: huidverzorgingsproducten zonder poespas

Ben je net als wij helemaal gek van beauty. Neem dan ook even een kijkje in onze rubriek. Klik hier.

Please follow and like us:

One Reply to “Drie tips: zo word je mooi oud”

  1. […] Lees ook ons nieuwe artikel: Drie geheimen om mooi oud te worden […]

Reacties zijn gesloten.