Zien: eerste rooftopbar van Maastricht

Maastricht heeft er een nieuwe hotspot bij: in het upcoming Sphinxkwartier vind je tegenwoordig ook een rooftopbar. In het gebouw, dat als buren Loods 5 heeft, ga je via een lift naar de 8e verdieping. Daar vind je, naast een prachtig uitzicht, een hippe bar waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Even moeten wachten
We hebben er ook even op moeten wachten: Rooftopbar Bold vind je in het voormalige Sphinx-gebouw en zou eigenlijk opengaan rond de TEFAF in maart, maar dit lukte helaas niet. Sinds half april 2019 is de bar open en hebben veel Maastrichtenaren al een kijkje genomen bij de bar. Omdat je bij The Student Hotel naar binnen moet om naar de bar te gaan, is het soms wel even zoeken.

Zonnig
Ondanks dat het wat kan waaien op het terras, zit je er heerlijk op een zonnige dag. Is het weer wat minder? Dan is het uitzicht, als je binnen in de bar zit, absoluut net zo mooi. Je kijkt namelijk over heel Maastricht uit. Je kunt er terecht voor een drankje, maar je kan er ook eten. De prijzen zijn fijn, maar de porties die je bij de bar krijgt, zijn wat kleiner dan bij andere restaurants het geval is. Iets wat natuurlijk ook weer fijn kan zijn, want hierdoor eet je niet te veel.

Aanwinst
Waar je in het westen vaker een rooftopbar zal vinden, is deze bar dan ook een aanwinst voor Limburg. (Veel rooftopbars zitten er niet in de provincie.) Zeker op mooie dagen. Uitkijken over Maastricht dus, met een heerlijke cocktail? “We worden echter geen cocktailbar zoals Mr. Smith. Bold wordt totaal anders. Maar wel met eenvoudige, kwalitatief hoogstaande cocktails”, vertelt de eigenaar aan thuisinmaastricht.

Waar moet ik zijn?
Sphinxcour 9A, Maastricht

Lees ook: Dit is de nieuwe healthy hotspot van Maastricht

Nieuwsgierig naar meer hotspots? Ga dan naar onze rubriek Food!

Please follow and like us: