Recept: zo maak je de perfecte boekweitpannenkoek

Eet jij ook iedere ochtend yoghurt met fruit? En heb jij ook al best vaak gezocht naar een alternatief? Jaja, een boterham met kaas, chocopasta of ham zou een optie kunnen zijn, maar tja, boterhammen eten wij vaak ook al als lunch.

Dus werd het tijd voor een klein onderzoekje: wij raadpleegden Google (is-toch-bijna-altijd-je-beste-vriend), vrienden en kennissen.

Uiteraard ontvingen wij veel alternatieven voor een bakje yoghurt in de ochtend. Meest gehoorde opties waren: een salade, pap, eieren en pannenkoeken. Salade lijkt ons niet zo’n heel goed idee (wel als lunch, trouwens). Pap, goede optie, maar niet altijd de lekkerste, eieren zijn echt iets voor het weekend, dus gingen wij toch voor de boekweitpannenkoeken (die Google als suggestie gaf). Nou horen wij jullie denken: ‘Is dit niet erg ongezond?’ Klopt, het is misschien niet de gezondste optie, maar wel een goed en lekker alternatief. Het vult en is niet erg moeilijk om klaar te maken (erg belangrijk voor deze meiden uit het zuiden, die niet heel goed kunnen koken).

Het resultaat!

En het goede nieuws is, is dat er ook best wel wat gezonde varianten zijn! Na een paar keer oefenen (niet alles gaat in een keer goed…) maken wij deze boekweitpannenkoeken tegenwoordig wekelijks. Ziet er best goed uit, toch? (Tip: bak er een paar meer en vries deze in!)

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 70 gram boekweit meel (eigen merk AH is een aanrader!)
  • 1 el agavesiroop (alternatieven zijn honing of ahornsiroop)
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 ml plantaardige melk (bijv. soya of havermelk)
  • Snuf zout
  • Snuf kaneel
  • Bak deze pannenkoeken in olijfolie
  • Een blender!

Gooi al deze ingrediënten in een kom, meng ze en bak de pannenkoekjes eerst aan één kant bruin, wacht even totdat je ze kan omdraaien en hop bak de andere kant en klaar!

Klik hier voor meer recepten voor mensen die niet heel erg goed in koken zijn!

Lees ook: Oma’s tomatensoep maken is niet heel moeilijk

Please follow and like us: