Dit is de nieuwe healthy hotspot van Maastricht

Gezond eten en drinken is belangrijk, voor je lichaam én voor je geest. Dit beseffen wij steeds meer. Zo zorgen wij er steeds vaker voor dat we minder suiker eten, minder alcohol drinken en minder vaak grijpen naar een vette hap. En dat doen we niet alleen thuis.

Wij proberen hier ook rekening mee te houden op het moment dat wij buiten de deur gaan ontbijten, lunchen of dineren. En in het bourgondische Maastricht is dit soms nog best wel een uitdaging (toegegeven…). Eerst waren wij best wel teleurgesteld toen wij hoorden dat Kafethéa in Maastricht zou gaan sluiten. Deze gezonde hotspot was een leuke afwisseling.

Inmiddels zit (gelukkig) op deze plek nu Preps. Gerund door twee enthousiaste dames: Saskia Vossen en Steffanie Golob. Op jonge leeftijd waren ze al werkzaam in de horeca en hebben recentelijk de keuze gemaakt om een eigen koffiebar te beginnen. Toen ze hoorden dat Kafethéa zou gaan stoppen en deze plek vrij zou komen, twijfelden ze niet en grepen Saskia en Steffanie deze kans.

Voor Life Stuff Magazine reden om eens een kijkje te gaan nemen:

Karamel pancakes

Je hebt het gevoel dat een paar vriendinnen van je in de keuken staan

Wat wij zo verrassend leuk vinden aan deze plek, is dat je het gevoel hebt dat een paar vriendinnen van je in de keuken staan en jij relaxed even kan bijkomen met een heerlijk kopje koffie. Verwacht dus geen deftige obers in pak, maar twee foodies die je vriendelijk helpen.

Geen geraffineerde suikers en e-nummers

Daarnaast weet je wat je eet. Preps werkt zo min mogelijk met geraffineerde suikers en e-nummers. Het doel is om te werken met natuurlijke producten. Naast smoothiebowls, pannenkoeken, kan je er ook brood met smashed avocado vinden. Absoluut een pluspunt, want dit gerecht staat niet op iedere menukaart in Maastricht.

Wij hebben de karamel pancakes geproefd. Het is maar goed dat dit er maar twee waren, want heel veel meer kan je echt niet op. Ook merk je dat de zelfgemaakte pancakes zo vers uit de keuken komen en krijg je van de maker uitleg wat de ingrediënten van de pannenkoeken zijn.

Ben jij vegan? Ook daar houden de dames rekening mee! Op de menukaart vind je speciaal gerechten voor de vegans onder ons!

Waar moet ik zijn?
Mariastraat 6, Maastricht

Klik hier om nog veel meer hotspots te ontdekken! 

Heb jij een tip? Of ken jij een hofspot waar we echt eens moeten gaan kijken? Mail ons dan: info@lifestuff.nl. 

Heerlijke cappuccino

 

Please follow and like us: