4 redenen waarom je naar Nice op vakantie moet

Of je nou in de lente, zomer, herfst of de winter naar Nice gaat, deze stad in Zuid-Frankrijk is het hele jaar door fijn. De prachtige stranden, de azuurblauwe zee en de prachtige stad maken deze vakantiebestemming absoluut de moeite waard.

De beste tijd om naar Nice te gaan is in de lente en in de herfst. Het is dan niet te warm en, misschien wel het belangrijkste, je hebt dan minder last van de drukte. In de zomer reizen veel toeristen richting Zuid-Frankrijk en is het dringen geblazen op de Promenade des Anglais.

Maar ook in de winter is Nice heel fijn. Wij worden misschien wel gelukkiger van een beetje zon in de winter dan in de zomer. En de zon schijnt ook in de winter in Nice! Zo is het in januari vaak rond de 13 graden, maar zodra de zon schijnt, is de gevoelstemperatuur 20 graden. Niet zo gek dus dat een aantal locals gewoon in bikini/zwembroek op het strand liggen.

Nice is geschikt voor een heerlijk lang weekend, maar ook als je wat langer op vakantie wil, is de Franse stad een goede optie. Monaco, Cannes en Saint Tropez zijn allemaal in de buurt. Blijf je liever op een plek? Ook dan is Nice the place to be:

1. Middellandse zee op steenworp afstand van je hotelkamer
Er liggen veel mooie en leuke hotels aan de Promenade des Anglais. Vanuit je hotelkamer kijk je dan uit op de azuurblauwe zee. Een van de mooiste hotels vinden wij Westminster Hotel & Spa. Je loopt vanuit je hotelkamer zo de oude stad in en je bent meteen aan zee. Ook is het ontbijt zeer uitgebreid en kijk je vanuit de ontbijtzaal uit op de promenade. De kamers zijn zeker niet te klein en hebben een moderne inrichting. Dus van alle gemakken voorzien. Ook is het personeel erg vriendelijk.

Daarnaast is in de winter een paar nachten in dit hotel prima betaalbaar. Via Expedia boek je zo vier dagen (drie nachten) voor ongeveer 300 euro (inclusief vlucht).

Waar moet ik zijn?
27 Prom. des Anglais, 06000 Nice, Frankrijk

2. Heerlijk eten en drinken
Je hoeft niet lang te zoeken naar een plek waar je lekker kan eten in Nice. Op bijna iedere straathoek vind je wel iets. Maar er zijn natuurlijk wel een paar pareltjes:

La Cambuse 
Voor je lunch is La Cambuse in de oude stad van Nice een aanrader. Het restaurant zit aan de markt in de oude binnenstad. De markt is een typische Franse markt met allemaal verse producten en waar het rond het middaguur een drukste van jewelste is. En dit maakt dit restaurant zo leuk: je bevindt je in de drukte van de locals. De lunchkaart van La Cambuse is niet heel uitgebreid, maar de wijn is fijn en de prijs is prima. Ook kun je er heerlijk op het terras zitten.

Waar moet ik zijn?
5 Cours Saleya, 06000 Nice, Frankrijk

Polly and Cie
Als je door het oude centrum van Nice loopt, heb je niet het idee dat deze stad best heel groot is. Maar dit valt op wanneer je gaat zoeken naar leuke adresjes om net buiten het toeristische gedeelte te gaan eten. Na ruim 3 kilometer te hebben gelopen, kom je dan aan bij een typisch frans restaurantje. Naast dat het eten er heerlijk is, is het personeel supervriendelijk en het absoluut niet duur is, heb je het gevoel dat je zit te eten in een tweedehands kledingwinkel (je kan er ook kleding kopen – superleuk). Iets wat wij erg grappig vonden! Ook ben je op dat moment de enige buitenlander en eet je tussen de locals. Voor ons was dit verreweg het leukste adresje van de trip.

Waar moet ik zijn?
6 Avenue du Ray, 06100 Nice, Frankrijk

Movida
Over dit adresje kunnen we kort zijn: naast een heerlijk uitzicht op zee, veel gezelligheid en een fijne bediening, kun je hier heerlijke tapas eten!

Waar moet ik zijn?
37-39 Quai des États-Unis, 06300 Nice, Frankrijk 

3. Het is ook meteen een stedentrip
Het mooie aan Nice is dat het naast een strandvakantie is, ook een stedentrip is. Het is namelijk een van de steden waar wij het liefst winkelen. Naast onder andere Louis Vuitton, Chanel en Cartier vind je er ook een grote Galeries Lafayette. Wil je hier gaan winkelen? Dan moet je een middagje uittrekken. Zeker in januari want dan is er volop sale. Je hebt daar niet alleen de dure merken, maar ook hun eigen merk. De kleding hiervan is niet alleen van goede kwaliteit, maar ook zeer betaalbaar.

Waar moet ik zijn?
6 Avenue Jean Médecin, 06000 Nice, Frankrijk

Lees ook: Video: Eiland Hvar is hét nieuwe Ibiza

4. Wandelen tijdens de zonsondergang
Man, man, man wat zijn die mooi in Nice: de zonsondergangen. Iedere avond hebben wij kunnen genieten van een zonsondergang met de meest prachtige kleuren. Neem je fotocamera dus maar mee. Naast mooie foto’s maken, kun je ook heerlijk wandelen in Nice. Maar liefst 7 kilometer lang is het strand van Nice langs de Promenade des Anglais.

Wij zeggen: ‘Waarom nog wachten met boeken!’

Voor meer tips over reizen ga dan naar onze rubriek Travel! 

Please follow and like us: