Sphinxkwartier in Maastricht is booming: 5 hotspots

Wie kent deze gezellige plekken niet? De Grote Markt en het Vrijthof in Maastricht. Maar er zijn zoveel mooie plekken in de Limburgse hoofdstad. Naast de populaire wijk ‘Wyck’ is de omgeving van het Sphinxkwartier in Maastricht het bezoeken meer dan waard. Ondanks dat er nog veel gebouwd wordt, komen er steeds meer leuke plekken om te ontbijten, te lunchen en te dineren bij.

Van heerlijk dineren in een nieuw hip hotel tot lunchen met een prachtig uitzicht. Wij hebben onze favorieten van dit moment op een rijtje gezet:


1. Nieuwe Franse hotspot: Café Louis

Wil je lekker en niet al te duur eten? Dan kun je terecht bij Café Louis. Het is gelegen in een prachtig monumentaal pand aan de Boschstraat en het zit samen met het nog niet zolang geopende Hotel Monastère Maastricht. Café Louis is een Franse bistro en dat ademt het ook. Zodra je binnenkomt word je vriendelijk ontvangen door de obers. De ruimtes van het restaurant zijn niet al te groot (althans in het gedeelte waar wij hebben gegeten) en dit geeft meteen een knus gevoel. Op de menukaart staat net genoeg. Je hoeft niet uren na te denken: je keuze is zo gemaakt! En of je nou gaat voor een pasta of voor de vis, het smaakt prima.

Waar moet ik zijn?
Boschstraat 69 in Maastricht 

2. Glamourhotspot: Fitz Roy, Urban hotel, Bar & Garden
Tot onze grote verbazing konden we bij Fitz Roy op een drukke zaterdagmiddag zo plaatsnemen om te lunchen. Iets wat zeldzaam is in het altijd drukke Maastricht. Fitz Roy zit nog niet heel erg lang in de Boschstraat en doordat het een beetje verstopt zit, zie je het al snel over het hoofd. Maar het is zeker het bezoeken waard. De prijzen zijn gemiddeld en de obers zijn erg vriendelijk. Zo nemen ze bijvoorbeeld de tijd om je uitleg te geven over wat je nou gaat eten. Tot in de kleine details. De bar is een beetje in de sfeer van jaren ’20: veel kleur en veel glamour. Tip: de burger is absoluut de moeite waard!

Waar moet ik zijn?
Boschstraat 70 in Maastricht

3. Trending Instagram hotspot: The Commons Restaurant
Ook een redelijke nieuwkomer in Maastricht! The Commons is onderdeel van The Student Hotel – als je daar nog geen kijkje hebt genomen haast je dan want het is prachtig – maar je kan hier ook gewoon als niet-gast naar toe. Je hebt namelijk het gevoel alsof je gaat koffie drinken in een leuk tentje in New York. Naast lekker eten en drinken kun je heel goed foto’s maken (doet het leuk op Instagram) bij The Commons. Het interieur vraagt er bijna om! Op dit moment vind je er vooral studenten (die daar vaak heel ontspannen zitten te studeren), maar ook de locals zijn de nieuwste hotspot van de Limburgse hoofdstad aan het ontdekken.

Meer weten over deze hotspot? Klik dan even hier want The Commons was al eens ‘hotspot van de week’.

Waar moet ik zijn?
Sphinxcour 9A in Maastricht

4. Chocolade droom: Guanaja Chocoladebar
Nog een nieuwkomer in de Boschstraat (en wat zijn wij daar blij mee): Guanaja Chocoladebar. Naast dat je hier heerlijke chocolade kan krijgen, kun je hier ook een kop Blanche Dael koffie, cappucino of latte macchiato krijgen. Doordat het er (gelukkig) nog niet heel erg druk is, kan je er ook heerlijk even een boek of een tijdschrift lezen.

Waar moet ik zijn?
Boschstraat 85 in Maastricht

5. Oh la la: Lumière Cinema Restaurant Café 
In de oude energiecentrale van de Sphinxfabrieken vind je sinds september 2016 een restaurant waar je niet alleen even snel wat gaat drinken voordat je naar de film gaat (of daarna), nee daar vind je een restaurant waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Van heerlijke pasta’s, broodjes tot maaltijdsalades, alles is even lekker. En je hebt genoeg gezonde keuzes. Bij het monumentaal pand aan het water staat film en ontmoeten centraal. Met zo’n zes (best wel) grote filmzalen, is Lumière zeer geschikt om naar de bioscoop te gaan. Zeker als je van rust houdt en je graag de nieuwste arthousefilms kijkt. Ze hebben zo’n driehonderd nieuwe films per jaar. Schijnt het zonnetje? Dan is het heerlijk buiten genieten van een wijntje, voordat je naar de film gaat.

Het restaurant ligt zo’n tien minuten lopen vanaf de Grote Markt in Maastricht. Ondanks dat het redelijk centraal ligt, moet je dit adresje dus wel even weten. Veel locals komen hier graag op zondagmiddag om te lunchen. Ook is vrijdagavond zeer geschikt om te gaan dineren, voordat je naar een film gaat. Wel even reserveren, want het is er vaak druk.

Waar moet ik zijn?
Bassin 88 in Maastricht

P.s. Lumière Cinema Restaurant Café was al eens ‘hotspot van de week’. Klik hier om nog meer foto’s te zien!

In onze rubriek ‘Food’ vind je nog veel meer hotspots! 

Please follow and like us: