Love Stuff: Als je date niet komt opdagen

Ik kijk nog een keer rond, maar mijn date is nergens te bekennen. Ik zucht en loop met opgeheven hoofd het café uit. Ik probeer mijn tranen te bedwingen, maar dat lukt me niet echt. Ik voel de wind door mijn haren gaan en voel de eerste druppels vallen. ‘Waarom pijnig ik mezelf toch steeds? Een date is toch elke keer weer jezelf blootgeven.’

‘Het is een eikel’ 

Ik trek de rits van mijn jas omhoog en loop richting het station. Ondertussen voel ik mijn telefoon trillen. ‘Het zou toch niet…’ Ik probeer eerst nog om gewoon door te lopen. Maar het lukt niet. ‘Wat nou als hij spijt heeft, dat hij niet is komen opdagen?’ zeg ik bijna hardop. Ik pak mijn telefoon uit mijn zak. ‘Schat ben je onderweg naar mij? Het is een eikel! X’ Ik stop mijn telefoon terug. Zie je! Elke keer die hoop… Wat was het leven toch simpel toen de mobieltjes nog niet bestonden. Hoefde je ook niet te wachten op een berichtje. Nou ja, zat Carrie uit Sex and the City ook niet uren bij de telefoon te wachten totdat haar lover zou bellen? Misschien is dit wel van alle tijden? Heel vroeger schreven ze elkaar en wat lijkt het mij erg als je weken zou moeten wachten op een brief. En dan kwam de brief uiteindelijk niet…’

Er lopen zoveel mensen om mij heen en toch voel ik me heel erg alleen. Normaal gesproken vind ik het heerlijk om te verdwijnen in een grote groep mensen, maar nu lukt het me niet. ‘Hoeveelste date was dit inmiddels? De twintigste? Oh nee wacht, hij is niet komen opdagen dus ik mag dit niet als date tellen.’ Ik stap in de trein. De stad trekt aan mij voorbij. Eigenlijk is Amsterdam heel lelijk als het regent. Ach nee, dit zeg ik alleen maar omdat ik mij zo rot voel. Met lood in mijn schoenen loop ik naar huis.

Ik ga er vanuit dat hij niet dood is ofzo

Ik leg mijn jas op een stoel en plof neer op de bank. ‘Waarom moet mij dit nou weer overkomen…? Ik ga er vanuit dat hij niet dood is ofzo en gewoon heeft gedacht: ‘Geen zin, ik ga gewoon niet.’ Maar wat is er mis mee om dit even te laten weten? Zodat je iemand niet laat wachten in een restaurant, helemaal alleen… ‘Moet ik nog wat laten horen?’ Ik druk op ‘stuur’ naar Philein en leg mijn telefoon weg. Ik hoop dat ze begrijpt dat ik niet meer langskom.

Ik voel me dom en stom

Ik heb even helemaal geen zin in mensen om mij heen, of om met iemand te praten. Ik voel me dom en stom. Je hoort wel altijd van die verhalen dat mensen niet komen opdagen, maar ik heb het nooit zelf zo ervaren. De deurbel gaat. “Annemarie, waarom ben je niet gewoon naar mij toegekomen?” Ik probeer mijn tranen te bedwingen. “Ik wil nu eigenlijk alleen zijn”, uit ik snikkend. “Maar waarom? Hier heb je toch vriendinnen voor? Ik denk dat de meeste mensen die daten dit wel een keer mee hebben gemaakt en je weet nooit zijn reden. Misschien heeft hij wel een ongeluk gehad ofzo. Je weet het niet”, benadrukt Philein nog maar eens een keer. “Moet ik hem niet nog een berichtje sturen? Waarom hij er niet was? Misschien is er wel een misverstand en dacht hij dat de date gisteren was ofzo”, stamel ik. Was ik eigenlijk de ‘slechterik’.” “Je kan nog een berichtje sturen, eentje, en daarna afsluiten. Zeker als hij niet meer reageert. Zet jezelf niet voor schut.” Ik pak mijn telefoon en begin te typen. ‘Hoi, ik stuur je toch nog even een berichtje met de vraag waarom je er niet was. Ik heb best lang op je gewacht. Enfin, ik dacht dat wij een afspraak hadden vanavond. Groet, Annemarie’

Volgende keer in Love Stuff: Komt er nog een reactie?

Praat mee: zou jij nog een berichtje hebben gestuurd? En heb je het een keer meegemaakt? Stuur je ervaringen naar: info@lifestuff.nl en misschien lees je jouw verhaal hier binnenkort terug! 


Lees hier de eerdere delen van Love Stuff:
Deel 8: Love Stuff: ‘Laat hij mij zitten?’
Deel 7: Love Stuff: ‘Beste keuze ooit om bij mij weg te gaan’
Deel 6: Love Stuff: Wat?! Met zoveel mannen…?
Deel 5: Love Stuff: ‘Waarom is scheiden zo moeilijk?’
Deel 4: Love Stuff: ‘Hij laat ineens niks meer van zich horen’
Deel 3: Love Stuff: Help! Ik heb een date…
Deel 2: Love Stuff: (On)gewenst single
Deel 1: Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

Please follow and like us: