Dagelijkse portie vitamines nodig? Maak een groene smoothie

Wist jij dat volwassenen het advies krijgen van het Voedingscentrum om 250 gram groente per dag te eten? Niet zo gek, want eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2 (suikerziekte).

Wij vinden het nog best moeilijk om elke dag 250 gram groente te eten. Daarom maken wij tussendoor ook groene smoothies. Een favoriet is de smoothie met spinazie en boerenkool. We horen je denken: ‘dat is toch helemaal niet lekker?’ Dat dachten wij in het begin ook. Verwacht dan ook geen lekker glas fris, maar inmiddels zijn we wel fan. Je hebt het ook nog eens zo gemaakt!

Wat heb je nodig?

  • 1 beker kokos drink (niet duur: de kokos drink van het eigen merk van de Jumbo)
  • 1  banaan (optioneel)
  • 15 gram  verse gember
  • 100 gram  diepvriesspinazie
  • 100 gram  diepvriesboerenkool
  • Oh en een blender is wel zo handig 😉

Je gooit alles in de blender en klaar! Ook lekker om mee te nemen naar je werk of school.

Maak ook: Recept: zo maak je rood fruit crumble

Voor meer recepten klik dan even hier!

Please follow and like us: