5x de leukste koffiebars in Maastricht

De liefhebber van cappuccino en caffè latte wordt op zijn wenken bediend. Er zijn inmiddels heel wat koffiebars in Nederland en zeker in een bourgondische stad als Maastricht.

Om de keuze wat makkelijker te maken waar je nou een heerlijk bakkie kan gaan drinken is Life Stuff Magazine altijd op zoek naar de leukste koffietentjes. En we kunnen inmiddels wel zeggen dat we al heel wat koffie hebben gedronken!

Daarom hebben onze vijf favorieten van dit moment op een rijtje gezet:

1. Coffeelovers

Coffeelovers is een begrip in Limburg en Noord-Brabant. Inmiddels zitten ze in Maastricht, Roermond, Nijmegen en Eindhoven, maar er is een locatie waar je echt moet zijn geweest en dat is Coffeelovers Dominicanen in Maastricht. Deze coffee hotspot in de Dominicanenkerk is gevestigd, volgens The Guardian, in de mooiste boekhandel ter wereld. Deze elfde eeuwse kerk is sinds 2008 verbouwd tot boekwinkel en bar.

En wij moeten toegeven dat we hier wel wekelijks komen. Niet alleen om van de koffie te genieten, maar ook van de mooie kerk. Oh, en ze hebben ook lekkere take-away koffie.

Meer weten over deze hotspot? Klik dan even hier, want Coffeelovers Dominicanen in Maastricht was al eens ‘hotspot van de week’.

Waar ik moet zijn?
Adres: Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht

2. The Commons Restaurant

Een nieuwkomer in Maastricht! The Commons is onderdeel van The Student Hotel – als je daar nog geen kijkje hebt genomen haast je dan want het is prachtig – maar je kan hier ook gewoon als niet-gast naar toe. Je hebt namelijk het gevoel alsof je gaat koffie drinken in een leuk tentje in New York. Naast lekker eten en drinken kun je heel goed foto’s maken (doet het leuk op Instagram) bij The Commons. Het interieur vraagt er bijna om! Op dit moment vind je er vooral studenten (die daar vaak heel ontspannen zitten te studeren), maar ook de locals zijn de nieuwste hotspot van de Limburgse hoofdstad aan het ontdekken.

Meer weten over deze hotspot? Klik dan even hier want The Commons was al eens ‘hotspot van de week’.

Waar moet ik zijn?
Adres: Sphinxcour 9A, Maastricht

3. Oila 

Woonstore Oila zit een beetje verstopt in de binnenstad van Maastricht, maar zodra je het gevonden wil je niet meer weg. Op de nog geen vijftig vierkante meter vind je echt alles. Van stoelen tot schilderijen, maar je kan er ook terecht voor koffie en taart. Een winkel die hoort bij deze tijd. We hebben anno 2018 behoefte aan minder spullen en houden rekening met het milieu. Het is dus niet voor niets dat ‘upcyclen’ (blaast afval of restmateriaal nieuw leven in) een ware trend is op dit moment.

Als je daar koffie gaat doen, heb je het gevoel dat je gezellig bij iemand in de woonkamer zit. En vergeet hier niet om een stukje taart erbij te nemen!

Nieuwsgierig naar Oila? Lees hier ons interview terug met de eigenaresses.

Waar moet ik zijn?
Adres: Oila zit een beetje verstopt in het centrum van Maastricht: Sporenstraat 6, Maastricht.

Foto: Cato Vrouwenraets

4. Guanaja Chocoladebar

Nog een nieuwkomer in de binnenstad van Maastricht: Guanaja Chocoladebar. Naast dat je hier heerlijke chocolade kan krijgen, kun je hier ook een kop Blanche Dael koffie, cappucino of latte macchiato krijgen.

Waar moet ik zijn?
Adres: Boschstraat 85, Maastricht

5. Le Marais Deux & koffie (Koffie bij Joost en Maartje)

Sla deze hotspot niet over! Aan de ene kant vind je een conceptstore, waar ze mooie merken als Closed verkopen, en aan de andere kant van het pand vind je een horecazaak, Koffie bij Joost en Maartje, met heerlijke koffie en lekkernijen. Het fijne is dat het niet heel ver van het Vrijthof ligt, je bent er dus zo. Ondanks dat het er doordeweeks vaak rustiger is dan bij het Vrijthof, kan het er in het weekend erg druk zijn. Vaak moet je dan vechten voor een plekje. Wees dan op tijd.

Waar moet ik zijn? 
Adres: Maastrichter Heidenstraat 8, Maastricht

Voor meer hotspots ga dan naar onze rubriek ‘Food’.

Please follow and like us: