Video: Eiland Hvar is hét nieuwe Ibiza

Vergeet Ibiza, Marbella en Saint-Tropez… Het Kroatische eiland Hvar heeft namelijk alles: mooie natuur, prachtige standen en een stadscentrum waar het ook ‘s nachts erg gezellig is. Niet zo gek dus dat Beyoncé samen met JAY-Z, prins Harry en Tom Cruise het eiland al hebben ontdekt. En misschien is dit wel het fijnste aan het eiland: het is niet (nog) zo heel erg druk. Zelfs niet in het hoogseizoen.

Lavendel
Het eiland dat ruikt naar lavendel is inmiddels wel een zomerhotspot te noemen. Het turquoise blauwe water is prachtig en vergeet niet de mooie stranden en de rotsachtige baaien. Het eiland is bijna 70 kilometer lang en ongeveer 10 kilometer breed.

Bezoek je (binnenkort) het droomeiland? Of zoek je nog naar een leuke plek voor je volgende vakantie? Life Stuff Magazine weet waar je moet verblijven, waar je lekker kan eten, drinken en welke excursies je echt niet mag overslaan!

Bekijk eerst hieronder de prachtige beelden van het eiland: 

Verblijf

Dit hotel is bijna net zo mooi als het eiland zelf: het Adriana, Hvar Spa Hotel. Je zit aan de haven van het eiland en kijkt vanaf je hotelkamer uit op de baai. Je kunt uren naar de bootjes kijken die er liggen. Daarnaast is het allemaal erg goed geregeld in het hotel en het ontbijt is erg uitgebreid. Er is een spa (hier moet je wel voor betalen), en een erg fijn zwembad (gratis).

Eten en drinken

Kroatië is niet zoals Frankrijk of Italië (nou ja laten we het zo zeggen): ze hebben de keuken niet uitgevonden. Maar op het eiland is hier niets van te merken en heb je toch een hoop goede restaurants.

1. Fig Cafe Bar
In een van de vele zijstraatjes vlakbij de haven van Hvar vind je Fig Cafe. Hier kun je voor een goede prijs heerlijk dineren. Zo hebben ze best wel veel originele gerechten met vlees, maar bieden ze ook vegetarische gerechten aan.

Waar moet ik zijn?
Stjepana Papafave 3, Hvar, Splitsko-Dalmatia, Kroatië

 2. Mamato Cafe Bar Restaurant
Om bij Mamato te komen moet je wel even met de boot (zo’n 15 tot 20 minuten), het ligt namelijk bij de baaien Zdrilca en Mlini (Pakleni Eilanden), maar dan heb je ook wel wat. Wij hebben bij weinig strandtenten zo lekker gegeten. Naast het heerlijke eten, heb je ook een droomuitzicht en is het personeel erg vriendelijk.

Waar moet ik zijn?
Ulica Uvala Zhdrilca 3Hvar, Hvar Island 21450, Kroatië

3. Central Park Club
Deze hotspot ligt vlakbij de haven van Hvar. Naast dat je er onder andere een heerlijke burger kan krijgen, kun je vanaf 19:30 uur ook genieten van live-muziek.

Waar moet ik zijn?
Sv.Marak 2; (Bankte bb), 21450, Hvar, Kroatië

Excursies

1. Fort Hvar
Wie een stukje geschiedenis van het Kroatische eiland wil zien kan het beste Fort Hvar bezoeken. Het fort werd gebouwd in het begin van de 16e eeuw. Naast een geweldig uitzicht over de baai, leer je ook meteen wat over de geschiedenis. Voor een kleine vergoeding kun je het fort bezoeken. Daar vind je onder andere een oude gevangenis en kun je genieten van een kopje koffie of wat fris (met een geweldig uitzicht).

Waar moet ik zijn?
Het beste kun je het fort bezoeken in de vroege ochtend of in de avond in verband met de warmte. De klim naar het fort duurt ongeveer 20 minuten. Je begint de klim vlakbij de haven van het eiland.

2. Pakleni Eilanden
Deze eilanden kun je niet overslaan wanneer je een bezoek brengt aan Hvar. Vanaf de baai brengt een taxiboot je naar een van de eilanden. Deze zijn onbewoond en voor een groot deel bebost, maar vind je er ook een aantal hele mooie stranden en fijne restaurantjes (zie hierboven). Ook vind je daar een van de bekendste nudistenstranden.

Uitgaan:
Op een van de eilanden Stipanska vind je de geweldige 24/7 beach club Carpe Diem waar je door kan gaan tot in de nachtelijke uurtjes. Hier heerst een geweldige sfeer!

3. Stari Grad
Naast Hvar vind je er ook het stadje Stari Grad. De stad ligt aan het eind van een lange zeearm, je kunt er onder andere per bus komen vanaf Hvar en de voornaamste bezienswaardigheden liggen rond het hoofdplein. Zodra je Stari Grad inloopt heb je het idee dat je terug in de tijd gaat. Ook kun je zo maar eens verdwalen in de kleine straatjes. Deze excursie is heel leuk voor een middagje.
(vlakbij de haven van Hvar vertrekt er een bus richting het stadje en die doet daar zo’n 30 minuten over.)

En vergeet niet te genieten van de mooie zonsondergangen!

 

Lees hier meer over onze reizen in onze rubriek Travel

Please follow and like us: