Nieuwste chicklit ‘Vind ik leuk?!’ is een tijdlijn vol keuzes

Een partner, een huis, beestjes en kindje(s). Voor de meeste mensen van begin (en in) de 30 is dit het ‘ideale’ plaatje. Heel leuk en aardig, maar tegenwoordig heeft lang niet iedereen een partner, kinderen of zelfs een eigen huis. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat er nog nooit zoveel alleenstaanden waren in Nederland. Sinds 1947 is het aantal mensen dat in zijn uppie woont gegroeid van 285.000 naar bijna 3 miljoen.

Niet zo gek dus dat boeken en series (nog steeds hopend op een nieuwe serie van Sex and The City) over het leven van een dertiger zonder kinderen of zelfs zonder man het nog steeds goed doen. Wij hebben dan ook met plezier de nieuwe chicklit ‘Vind ik leuk?!’ van schrijfster Holly Bourne gelezen.

Best-wel-oké vriendje
Het boek draait om Tori, inmiddels 30 jaar maar (nog) niet bezig met kinderen. Ze heeft namelijk best al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans, online en offline. En ze heeft een best-wel-oké vriendje.

Lees ook: Love Stuff: ‘Laat hij mij zitten?’

Vrijgezel
Dit boek zal voor heel veel dertigers voor best wat herkenning zorgen. Op weg naar de zoveelste bruiloft met veel herkenbare clichés: de bruid en bruidegom zijn ongelofelijk verliefd en kunnen niet zonder elkaar. Waarbij er altijd wat mensen in de zaal zitten die zich afvragen of ze niet gewoon zijn gaan trouwen omdat ze ‘de leeftijd hebben’. Daarnaast heeft Tori een vriendin die eigenlijk altijd wel vrijgezel is, maar als er dan een vriendje komt, hoopt ze stiekem dat dit uit zal gaan… Ook omdat zij al een paar jaar een relatie heeft en ze wel in de gaten heeft dat dit niet een al te beste relatie is. Zeker omdat haar vriend haar nog amper wil aanraken.

Vanaf het moment dat je aan het boek begint, wil je niet stoppen met lezen. De omgeving van het hoofdpersonage is aan het veranderen. Maar moet zij ook die richting op? Trouwen, kinderen krijgen etc. Als jij ook in de dertig bent herken je veel van haar in jezelf en wil je maar al te graag weten hoe het zal aflopen.

Conclusie
Verwacht geen literatuur, maar een boek die heel geschikt is voor een lui avondje thuis op de bank of in het park.

Herken jij dit? Zo ja? Laat het ons weten via info@lifestuff.nl! Wie weet nemen we dan jouw reactie mee in een volgend artikel over de liefde: 30 en de liefde! 

Meer liefde:
Lees hier ook onze columns terug over DE liefde.
En ben jij nou net zo gek op lezen als wij? Kik dan hier om naar onze rubriek ‘Books’ te gaan.

Please follow and like us: