Recept: zo maak je rood fruit crumble

Ben jij ook zo gek op snoepen? En doe je dit stiekem het liefst de hele dag door? Dan hebben wij goed nieuws. Nou ja, een beetje goed nieuws. Ook al ben je geen kookwonder (misschien ben je wel amper in je keuken te vinden) dan kun je alsnog heerlijke crumble maken met bijvoorbeeld frambozen, abrikoos of plakjes peer. Dit is niet alleen heel lekker, maar ook niet heel ongezond.

Het is ook niet voor niets dat dit een populair recept is uit het kookboek ‘(H)eerlijk’ van actrice Gwyneth Paltrow.

In Nederland eten we niet zo heel snel crumble, maar het is wel verrassend lekker. Ook heb je na het eten van een plakje crumble niet meteen een vol gevoel, zoals je wel hebt bij een stukje vlaai.

Wat heb je nodig?
Zo’n 600 gram geschild rood fruit. Uiteraard kan je ook variëren met bijvoorbeeld een peer. 4 el ahornsiroop, 1 el versgeperste citroensap en 50 gram amandelmeel. Daarnaast 50 gram quinoavlokken, een snufje zout, 1/2 tl kaneelpoeder en 2 el vergine olijfolie.

Hoe maak je het? 
Verwarm de over voor op 200 °C. Hussel het fruit in een ondiepe overschaal om met 2 eetlepels ahornsiroop en het citroensap. In een aparte kom meng je de quinoavlokken, het amandelmeel, het zout en de kaneel. Voeg daarna nog de resterende 2 eetlepels siroop en de olijfolie toe. Verkruimel het mengsel over het fruit en zet het zo’n 25 minuten in de oven.

En klaar!

Nieuwsgierig naar meer recepten? In onze rubriek Kitchen Stuff vind je nog meer simpele en makkelijke recepten.

Heb jij nou een heerlijk recept? En wil je die delen met ons? Mail dan naar: info@lifestuff.nl.

Lees ook: Oma’s tomatensoep maken is niet heel moeilijk

Please follow and like us: