Tips van locals: hier drink je lekkere koffie in Maastricht

Lekker aan het shoppen in het centrum van Maastricht? En ben je na een tijdje wel toe aan een goed bakkie koffie? Dan zullen veel locals je deze plek aanraden: Le Marais Deux & koffie in het Jekerkwartier.

Aan de ene kant vind je een conceptstore, waar ze mooie merken als Closed verkopen, en aan de andere kant van het pand vind je een horecazaak, Koffie bij Joost en Maartje, met heerlijke koffie en lekkernijen.

Het fijne aan Le Marais Deux & koffie is dat het niet heel ver van het Vrijthof ligt, je bent er dus zo. Ondanks dat het er doordeweeks vaak rustiger is dan bij het Vrijthof, kan het er in het weekend erg druk zijn. Vaak moet je dan vechten voor een plekje.

Onze favoriet is absoluut de cappuccino met sojamelk. Het begint een beetje te komen, maar het was heel lang niet vanzelfsprekend dat ze bij koffiebars in Limburg ook een cappuccino met sojamelk schonken. Bij Koffie bij Joost en Maartje is er gelukkig keus genoeg.

Ben je niet zo van de koffie? Dan raden wij een heerlijke gemberthee aan.

Waar moet je zijn?
Maastrichter Heidenstraat 8, Maastricht

Voor meer leuke hotspot klik dan hier.

Lees ook: 3 x de beste koffiebars in Maastricht

Please follow and like us: