Borrelen in Maastricht: hier moet je zijn

De Brandweerkantine, in een voormalige brandweerkazerne in Maastricht, is de perfecte plek voor een heerlijke lunch of diner. Maar ook een erg leuke plek om met je vrienden te borrelen.

Als je de oude brandweerkazerne binnenkomt valt de grote industriële ruimte meteen op. Het doet ons ook een beetje denken aan de leuke plekken waar je goed koffie kan drinken in Berlijn of Amsterdam. Je zou deze plek ook eigenlijk niet verwachten in het toch wel sjieke Maastricht (de stad is nog niet – zoals bijvoorbeeld Haarlem en Amsterdam – overspoeld met ‘hipster plekken’ – ook al zijn wij hier wel fan van…). Gelukkig hebben ze wel rekening gehouden met de bourgondische levensstijl van de Limburgers, want er staan genoeg mooie wijnen en lekkere gerechten op de kaart.

 

Wijntje
In de avond komen veel inwoners van de Limburgse hoofdstad hier dan ook graag een wijntje of een biertje doen. Door de ongedwongen sfeer blijf je hier rustig de hele avond hangen.

De plek wordt (gelukkig) nog niet overspoeld door toeristen. Terwijl het nog geen 10 minuten lopen is van het Vrijthof. Overdag zijn er ook veel studenten te vinden, die hier graag studeren.

Waar moet ik zijn?
Capucijnenstraat 21, Maastricht

Oh en nog een pluspunt: doordat de ruimte heel groot is, is er meestal wel plek!

Nieuwsgierig naar meer hotspots?
Lees ook: Hotspot van de week: Burgerlijk in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Vers. in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Kafethéa in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Livin’ Room in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Brasserie Lodge7 in Vaals

Please follow and like us: