Getest: deze nagellak blijft het langst zitten

Ken je dat? De haat-liefdeverhouding met nagellak? Het lakken is vaak al een klus apart, maar om het dan ook nog eens dagenlang mooi te houden…? En dat zonder hulp van een nagelstyliste? Ons lukt het niet.

Dus werd het hoogtijd om op zoek te gaan naar een nagellak die makkelijk aan te brengen is en die ook nog eens een tijdje blijft zitten. Dit bleek nog een hele klus. Je zou denken: hoe duurder de nagellak, hoe langer deze blijft zitten. Nou, dit klopt dus niet.

Met een nagellak van twee euro kom je er inderdaad niet, maar zo rond de 10 euro heb je genoeg keus. Je hoeft dus niet meteen naar de winkel te rennen voor die mooie nagellak van bijvoorbeeld Chanel, ook van deze merken worden wij blij:

1. O.P.I
Het eerste wat opvalt is dat O.P.I heel veel kleurtjes heeft en dat een keus maken heel erg moeilijk is. Bedoel, het is wel heel makkelijk om maar weer voor rood te gaan. Uiteindelijk ging de keus dus naar een neutrale kleur. Na het aanbrengen is het altijd spannend hoe snel de lak droogt en of deze goed dekt. Deze kleur (Act Your Beige!) dekt niet heel goed, een laagje of drie verder waren wij pas tevreden, maar dit is anders bij de wat fellere kleuren. Ook het drogen gaat snel. Je hoeft niet tientallen minuten stil te zitten.

Uiteindelijk bleef deze nagellak ongeveer een week zitten. Net iets langer dan de nummers 2 en 3. Iets wat wij eerlijk gezegd niet hadden verwacht. Kruidvat heeft namelijk vaak aanbiedingen, en hierdoor hadden wij deze nagellak voor nog geen 5 euro. (Ga dus even langs de Kruidvat :-))

Prijs: Rond de 15 euro

Lees ook ons nieuwe artikel: Drie geheimen om mooi oud te worden

2. Sally Hansen
Sally Hansen is wel het nagellak merk uit de USA. En wij hoorden veel goede verhalen over de Miracle Gel van het merk, dus werd het tijd om Sally Hansen te gaan testen. Daarnaast waren wij blij verrast dat je inderdaad geen uv-lamp meer nodig hebt om deze gelnagellak aan te brengen.

Stap 1: Breng twee laagjes van de nagellak aan. Laat het daarna wel goed drogen! Het drogen duurt wel even, en het advies is ook om niet met je telefoon te gaan spelen. Zeker niet als je gekozen hebt voor een felle kleur.
Stap 2: Breng één laagje van de top coat aan. Dit droogt gelukkig iets sneller.

Je hebt voor het aanbrengen van deze nagellak dus wel even geduld nodig, maar het resultaat mag er zijn. Het blijft zeker een week goed zitten.

Prijs: Rond de 10 euro

Lees ook: Zo maak je je huid klaar voor de lente en zomer

3. Rimmel
Wij gebruiken niet heel veel producten van het merk Rimmel, maar de Super Gel wilden wij toch eens proberen. Ook omdat je vaak de aanbieding hebt bij de Kruidvat of Etos: 2 voor de prijs van 1. Dan kun je je er geen buil aan vallen.

Stap 1: Breng één of twee laagjes Super Gel aan. (Er zijn 20 kleuren, waarvan er een aantal zijn gecreëerd door Kate Moss.)
Stap 2: Breng een dun laagje Super Gel Top Coat aan, daarna kun je het laten drogen als een gewone nagellak. Ook hier duurt het wel even voordat de nagellak echt droog is, dus heb geduld.

Deze blijft iet minder lang zitten dan de nagellak van Sally Hansen, maar voor de prijs heb je een mooi product.

Prijs: Rond de 8 euro. 

Lees ook: De grote mascara test: Lancôme, L’Oréal en Guerlain

Please follow and like us: