3x de leukste terrassen in Maastricht

In het zuiden weten ze wat het goede leven is. Gezellig borrelen en tafelen hoort er gewoon bij. Of het nou gaat om een goede lunch of een heerlijk diner, in Maastricht zit je altijd goed. En waar kun je dat beter doen dan op een gezellig terras?

1. Buitengoed Slavante

Dat Buitengoed Slavante allang is opgevallen blijkt vorig jaar wel. Dit terras stond namelijk nummer 6 in de Nationale Terras Top 100 van 2017. Wat ons betreft was dit de nummer 1. Het terras heeft een geweldig uitzicht en de bediening is erg gastvrij.

Slavante heeft een rijke geschiedenis. Het gaat terug tot 1455! Toen werd op deze plaats het klooster der ‘Observanten’ gesticht. Al snel werd dit afgekort naar Slavante. De paters die er zaten brouwden hun eigen bier en genoten al snel bekendheid in de wijde omgeving. Anno 2017 is Slavante nog steeds een begrip. Kwamen ze vroeger met paard en wagen naar Slavante, nu komen de meeste mensen lopend of met de fiets naar dit mooie plekje. De omgeving is namelijk prachtig. Het geeft je meteen een heerlijk vakantiegevoel.

Waar moet je zijn:
Slavante 1, Maastricht

2. Lumière Restaurant Café

Je kijkt je ogen uit, niet alleen binnen bij Lumière, maar ook het terras buiten heeft een fijn uitzicht. Sinds 2016 zit Lumière in een prachtig gebouw in het Sphinxkwartier. Dit imposante gebouw werd in 1910 gebouwd en functioneerde als elektriciteitscentrale voor de industrie op het Sphinxkwartier.

Veel oorspronkelijke materialen en ornamenten zijn behouden gebleven en dit zie je. De ruimte is enorm en ondanks de moderne aankleding heb je een beetje het gevoel terug in de tijd te gaan. Naast een heerlijk drankje of een driegangen diner is Lumière ook een bioscoop. Hier zie je de nieuwste arthousefilms, documentaires en filmklassiekers.

Waar moet je zijn:
Lumière Cinema Restaurant Café, 
Bassin 88, Maastricht 

3. Livin’ Room

Livin’ Room zit een beetje verstopt in een klein straatje in Maastricht. Naast dat je heel gezellig binnen kunt zitten heeft Livin’ Room ook een heerlijke tuin waar je kan vertoeven na een middagje shoppen en kan genieten van een heerlijk kopje koffie.

In het zuiden kun je nog lang niet overal cappuccino met sojamelk krijgen, maar gelukkig wel bij Livin’Room.

Waar moet je zijn: 
Livin’ Room, Heggenstraat 7, Maastricht

 

 

Please follow and like us: