Hotspot van de week: Lumière Cinema Restaurant Café 

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke plekken waar je heerlijk kan eten en drinken. Keus genoeg. Maar wat zijn nou de coolste hotspots van het moment? Waar je moet zijn geweest… De hotspot van deze week ligt aan ‘t Bassin, met uitzicht op het water in Maastricht.

Deze week: Lumière Cinema Restaurant Café

Energiecentrale
In de oude energiecentrale van de Sphinxfabrieken vind je sinds september 2016 een restaurant waar je niet alleen even snel wat gaat drinken voordat je naar de film gaat (of daarna), nee daar vind je een restaurant waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Van heerlijke pasta’s, broodjes tot maaltijdsalades, alles is even lekker. En je hebt genoeg gezonde keuzes.

Water
Bij het monumentaal pand aan het water staat film en ontmoeten centraal. Met zo’n zes (best wel) grote filmzalen, is Lumière zeer geschikt om naar de bioscoop te gaan. Zeker als je van rust houdt en je graag de nieuwste arthousefilms kijkt. Ze hebben zo’n driehonderd nieuwe films per jaar. Schijnt het zonnetje? Dan is het heerlijk buiten genieten van een wijntje, voordat je naar de film gaat.

Lees ook: Hier drink je de lekkerste cappuccino in Maastricht

Grote Markt
Het restaurant ligt zo’n tien minuten lopen vanaf de Grote Markt in Maastricht. Ondanks dat het redelijk centraal ligt, moet je dit adresje dus wel even weten. Veel locals komen hier graag op zondagmiddag om te lunchen. Ook is vrijdagavond zeer geschikt om te gaan dineren, voordat je naar een film gaat. Wel even reserveren, want het is er vaak druk.

Waar moet ik zijn?
Bassin 88, Maastricht

Nieuwsgierig naar meer hotspots?
Lees ook: Hotspot van de week: Restaurant Bijzonder in Maastricht
Lees ook: 
Hotspot van de week: Coffeelovers Dominicanen in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Burgerlijk in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Vers. in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Kafethéa in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Livin’ Room in Maastricht
Lees ook: Hotspot van de week: Brasserie Lodge7 in Vaals

Please follow and like us: