Oma’s tomatensoep maken is niet heel moeilijk

Op Instagram vliegt de #foodporn je om je oren. Een mooie foto van je eten lijkt tegenwoordig belangrijker dan je heerlijke maaltijd warm opeten. En wie een beetje kan koken noemt zichzelf tegenwoordig ‘foodblogger’. Hierdoor zijn afhaalmaaltijden allang niet hip meer en koken we voornamelijk zelf. Niet zo gek dus dat kookboeken als paddestoelen uit de grond schieten.

Fitgirl 
Gezond eten is dan ook al jaren een ware trend. Want wie wil er (naast gezond oud worden) niet uitzien als een ‘fitgirl’? Het liefst maak je de gezonde maaltijden ook nog zelf, zoals bijvoorbeeld Rens Kroes. Maar wat nou als je geen ster in de keuken bent? En je toch een beetje gezond wil eten? Daar heeft Life Stuff een oplossing voor. Na veel oefenen en heel veel recepten uitgeprobeerd te hebben, delen wij onze favorieten. Gerechten met niet te veel ingrediënten en die je met een gerust hart aan mensen kan voorschotelen.

Oma’s tomatensoep

Wij dachten altijd dat soep maken een heel karwei was. Het leek ons veel te ingewikkeld en daarnaast zou het veel te veel tijd kosten om de soep te maken. Een eitje maken was soms al te veel werk. Maar met dit recept is dat verleden tijd. Het is niet alleen heel lekker (oma maakte ook altijd deze soep), het is ook nog eens makkelijk om te maken. De bereidingstijd is, als je even opschiet, ongeveer 20 minuten.

Daarnaast is het heel geschikt als voorgerecht (makkelijk als je gasten krijgt) of als ‘s avonds niet te lang in de koken wil staan, maar wel lekker en gezond wil eten.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
1 takje tijm, 1 teentje knoflook, 1 teentje gember, 1 ui, 6 tot 7 tomaten, 1 wortel, 1 blikje tomatenpuree, 3 bouillonblokjes, 3 eetlepels olijfolie en 750 ml water.

Hoe maak je het? 
Was de groenten en kruiden voor gebruik. Begin met de wortel te snijden in kleine stukjes. Vervolgens pel je de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook meteen de tomaten.

Bak in een soeppan met 3 eetlepels olijfolie de ui en de wortel. Voeg de knoflook, tijmblaadjes, gember en tomatenpuree na ongeveer 4 minuten toe. Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij. Na 2 munten voeg je 750 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng dit allemaal aan de kook voor zo’n 12 minuten.

Lees ook: Gezond, voedzaam en lekker: Avocado met ei uit de oven

Neem dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

smakelijk!

Lees ook: De beste kookboeken met gezonde & makkelijke recepten
Lees ook: Om zelf te maken: Bananenbrood met frambozen

Please follow and like us: