Gezond, voedzaam en lekker: Avocado met ei uit de oven

Op Instagram vliegt de #foodporn je om je oren. Een mooie foto van je eten lijkt tegenwoordig belangrijker dan je heerlijke maaltijd warm opeten. En wie een beetje kan koken noemt zichzelf tegenwoordig ‘foodblogger’. Hierdoor zijn afhaalmaaltijden allang niet hip meer en koken we voornamelijk zelf. Niet zo gek dus dat kookboeken als paddestoelen uit de grond schieten.

Fitgirl 
Gezond eten is dan ook al jaren een ware trend. Want wie wil er (naast gezond oud worden) niet uitzien als een ‘fitgirl’? Het liefst maak je de gezonde maaltijden ook nog zelf, zoals bijvoorbeeld Rens Kroes. Maar wat nou als je geen ster in de keuken bent? En je toch een beetje gezond wil eten? Daar heeft Life Stuff een oplossing voor. Na veel oefenen en heel veel recepten uitgeprobeerd te hebben, delen wij onze favorieten. Gerechten met niet te veel ingrediënten en die je met een gerust hart aan mensen kan voorschotelen.

Avocado met ei uit de oven
Wil je nou een snel en lekker tussendoortje maken, dat ook nog lekker en gezond is, maak dan eens een avocado met ei uit de oven. Ja, je leest het goed… Het mooie is dat je dit kan eten als hoofdgerecht, maar het is ook lekker bij een salade. En het is eens wat anders dan je avocado op je boterham.

Wat heb je nodig?
Twee avocado’s, twee eieren (niet te groot), zout en peper en eventueel nog wat Parmezaan.

Hoe maak je het? 
Verwarm de oven op 220 graden. Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze net iets dieper uit, anders past het ei er niet in.

Strooi vervolgens wat peper en zout in de holtes van de avocado. Leg de avocado’s in een ovenschaal. Breek de eieren in de helften van de avocado’s. Rasp eventueel wat kaas over de eitjes en de avocado’s. Doe er vervolgens nog wat olijfolie overheen.

Daarna moeten ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven (ze zijn klaar op het moment dat de eitjes gestold zijn).

Smakelijk!

Lees ook: De beste kookboeken met gezonde & makkelijke recepten
Lees ook:
 Om zelf te maken: Bananenbrood met frambozen

Please follow and like us: