‘Het is heerlijk om de dag te beginnen met een kopje bouillon’

“Als ik eten op tafel zet, is dat echt mijn hart en ziel.” Charlotte Van Loo-Jungblut (47 jaar) opende eind september vorig jaar haar zaak The Broth Bar in hartje Maastricht. Samen met haar collega en vriendin Tanja verwelkomen ze mensen graag met zelfgemaakte bottenbouillons en heerlijke biologische gerechten. “Ik weet hoe heerlijk het is om ’s ochtends een kopje bouillon te drinken”, vertelt Charlotte enthousiast vanuit haar mooie zaak in Wyck.

“Ik ben jaren voedingsdeskundige geweest en ik merkte dat heel veel mensen moeite hebben met koken. Door tijdgebrek, door onzekerheid of door desinteresse. Toen besloot ik maar voor ze te gaan koken. Ze willen uiteindelijk toch gezond eten.”

Gezond
Zo ontstond het idee om een eigen zaak te openen. Met de nadruk op biologisch, WAPF en 100 procent glutenvrij. Naast dat je heerlijk kan zitten in The Broth Bar, is het ook mogelijk om de gerechten af te halen. “In Maastricht zijn er niet veel plekken waar je gezond eten kan afhalen of gezond kan lunchen. In Amsterdam weet je wel waar je moet zijn en heb je genoeg keus.” Door de open keuken kunnen de gasten ook meekijken. “Al onze gerechten maken we zelf, dus als je het afhaalt weet dat je gezond eet.”

Lees ook: 3x gezond lunchen in Maastricht

Jong moeder
Het duurde wel even voordat Charlotte haar eigen zaak kon openen. “Het mocht geen horecapand zijn, want de keuken is in dezelfde ruimte als waar de gasten zitten. Uiteindelijk heeft de verbouwing ook in totaal wel zo’n twee jaar geduurd.” Hierbij kwam haar ervaring in de horeca goed van pas. “Ik ben op mijn zeventiende de horeca ingerold. Ik moest toen wel, want ik ben op kamers gaan wonen toen ik 17 jaar was. Daarnaast ben ik jong moeder geworden, op mijn 20e. En dat is heel leuk. Nu is mijn zoon 24 jaar en mijn dochter is 17 jaar en geeft mij nu ook de vrijheid om deze zaak op te zetten”, vertelt Charlotte trots.

Zwaar
Ondanks dat haar kinderen nu groot zijn, blijft het moeilijk om haar eigen zaak te combineren met haar privéleven. “Ik ben hier zeven dagen per week, zelfs op maandag, terwijl dat mijn vrije dag is. Op alle andere dagen ben ik om 06:45 uur hier en ga ik om 20:00 uur naar huis. Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat dit niet zwaar is.” Ook haar kinderen merken dat. “De jongste doet in mei eindexamen en voor haar is het ook wennen. Ik probeer de momenten die we samen hebben wel goed te benutten.”

Afwassen
Haar man, die zelf een eigen zaak in Duitsland heeft, ziet ze voornamelijk in het weekend. “Die is er in het weekend, want dan komt hij afwassen, haha. In het weekend is hij heel belangrijk voor ons, want hij doet alles waar we doordeweeks niet aan toekomen. En hij kan dan helemaal afschakelen. Hij zegt dan: ’Ik vind het heerlijk, dan hoef ik niet aan mijn zaak te denken een dag.’ En wij zijn heel dankbaar voor zijn hulp.”

Ondanks de drukte is de Maastrichtse nog altijd heel blij met haar keuze. “Het eten wat ik serveer, serveer ik ook met overgave, omdat ik weet dat het goed eten is. En mijn man en ik weten van elkaar hoe zwaar het is, maar ook wat je er allemaal voor terugkrijgt.”

Nieuwsgierig geworden?
The Broth Bar vind je in Wyck: Hoogbrugstraat 43A.

Lees ook: ‘De eerste jaren is het oogkleppen op en gaan’

Please follow and like us: