3x gezond lunchen in Maastricht

In veel steden, denk aan Amsterdam, Haarlem en Utrecht, stikt het al van de healthy restaurants waar je heerlijk kan lunchen. En eindelijk begint dit nu in Maastricht ook steeds meer te komen.

Ondanks de bourgondische levensstijl (‘voor wijn is het altijd tijd’), zijn er dus al een aantal plekken in de Limburgse hoofdstad waar je bijvoorbeeld heerlijke gezonde sapjes en soepen kan krijgen en waar je ook nog eens lekker kan zitten.

Wij hebben onze drie favorieten (gezonde hotspots) voor je op een rijtje gezet:

1. SAP Bagel & Juice Bar
Deze bar heeft inmiddels al drie zaken in Zuid-Limburg; twee in Maastricht en een in Sittard. Naast heerlijke sapjes, met fijne namen als Fresh Prince en Kiwi Mojito, hebben ze ook echte authentieke New York bagels. Die ze heerlijk beleggen met onder andere kip, avocado en zalm. Daarnaast serveren ze ook heerlijke soja cappuccino. SAP Bagel & Juice Bar begon in mei 2016, maar heeft inmiddels al twee prijzen in de wacht gesleept: meest gastvrije bedrijf in Maastricht en het lekkerste broodje van Nederland.

Waar moet ik zijn?
Stationsstraat 8, Maastricht/ Voorstad 9, Sittard en Markt 15, Maastricht. 

2. The Broth Bar
Voedingsdeskundigen Charlotte en Tanja verwelkomen je graag met zelfgemaakte bottenbouillons en heerlijke biologische gerechten in hun zaak in de leukste wijk van Maastricht: Wyck. Naast heerlijke bouillon, hebben ze ook taarten, gebak en stoofpotten. Allemaal biologisch en glutenvrij. Binnenkort op lifestuff.nl een interview met de eigenaresse.

Waar moet ik zijn? 
Hoogbrugstraat 43A, Maastricht

3. Vers.
Een hotspot waar wij al vaker over hebben geschreven en waar wij graag komen: Vers. Wil je heerlijk en gezond ontbijten of lunchen? Op een steenworp afstand van de Grote Markt zit Vers. Hier kun je onder andere terecht voor de lekkerste smoothies en verse soepen. Het mooie is ook dat de sapjes/smoothies ter plekke worden klaargemaakt en dat je vanuit je stoel mee kan kijken in de keuken.

Lees ook: Hotspot van de week: Vers. in Maastricht

Waar moet ik zijn?
Grote Gracht 31, Maastricht

Lees ook: ‘De eerste jaren is het oogkleppen op en gaan’

Please follow and like us: