Love Stuff: ‘Laat hij mij zitten?’

Ik sta met knikkende knieën te wachten voor een ongezellig toeristen café in het centrum van Amsterdam. In afwachting van mijn date. De regen slaat in mijn gezicht en mijn broek kleeft inmiddels aan mijn benen. ‘Wie heeft ooit bedacht dat daten leuk is?’ Vraag ik mijzelf bijna hardop af. Ik kijk op mijn horloge en zie dat hij al vijf minuten te laat is. ‘Hij zou mij toch niet laten zitten? Dat ik hier een beetje de loser sta te zijn…? Nee, stop met deze gedachten, je hebt tien minuten geleden nog een berichtje gehad dat hij ook onderweg is.’

Bijna net zo triest als ik hier voor dit café

Ik zucht. Waarom vind ik het toch zo leuk om mezelf te pijnigen? Negen van de tien dates zijn helemaal niets en eindigen meestal met een koude ‘dag en tot nooit meer’. Ondertussen zie ik de avondspits aan mij voorbijtrekken en zie ik hoe de Amsterdammer vloekend om de vrolijke toeristen heen probeert te fietsen. ‘Bijna net zo triest als ik hier voor dit café’, mompel ik.

Korte zwarte haren en zo’n hippe hipster bril

Net op het moment dat de ober komt vragen of ik niet liever binnen wacht met dit vieze weer, zie ik een jongen naderen die verdomd veel op mijn date lijkt. Korte zwarte haren en zo’n hippe hipster bril. Maar ja, die heeft heel Amsterdam inmiddels. Ik kijk een beetje geïrriteerd naar de ober, maar wanneer de desbetreffende jongen links afslaat, besluit ik toch maar naar binnen te gaan.

De wijn is vast niet te drinken en kost zo’n 8 euro per glas

Ik neem plaats aan een tafeltje bij het raam. De felle TL-verlichting maakt deze avond nog verdrietiger. Het geruis van buiten maakt plaats voor de vriendelijke stem van de ober. “Wat zou je willen drinken? Of wil je liever iets eten?” Ik kijk naar de kaart en besluit maar een cola te nemen. De wijn is vast niet te drinken en kost zo’n 8 euro per glas. Dat is geen kattenpis. De ober verlaat mijn tafel en ik kijk rond. Ik hoor veel Italiaans om mij heen en zie een paar mannen uit Londen, die erg aanwezig zijn. Een eenzame Duitser naast het groepje kijkt geërgerd rond. Wat zullen ze wel niet van mij denken? ‘Daar heb je weer zo’n meisje die haar droomman hoopt te ontmoeten.’ Tja, en stiekem hebben ze wel gelijk.

Dan denkt hij meteen dat ik een geitenwollensokken persoon ben

Ik trek mijn blouse recht en kijk naar mijn inmiddels lege colaglas. We zijn twintig minuten verder. Ik vrees dat hij niet meer komt. Waarom stuurt hij nog wel een berichtje dat hij er zo zou zijn en ondertussen mij toch laat zitten? “Komt je gast nog?” Vraagt de ober met een kleine glimlach. Ik kijk op: “Ik weet het niet. Zou ik nog een cola mogen? Of nee, doe maar een thee, nou ja, nee. Een ijsthee, alsjeblieft.” De ober knikt en loopt weer weg. Mijn date zou mij zien zitten met een thee, dan denkt hij meteen dat ik een geitenwollensokken persoon ben. Maar eigenlijk hou ik helemaal niet zo van ijsthee.

Of misschien is er wel iets gebeurd met een familielid

Ik besluit hem toch nog maar een bericht te sturen. ‘Hey! Ik zit al een tijdje bij het café waar we hebben afgesproken, maar ik zie je niet. Kom je nog? Mocht dit niet het geval zijn, zou je dit dan even willen laten weten? X’ Ik druk op ‘verstuur’. Bah, dit voelt niet goed. Zou hij zijn aangereden? Of misschien is er wel iets gebeurd met een familielid of moest hij toch nog iets doen op zijn werk. Ik probeer mijn gedachten te stoppen. Dit is belachelijk. “Uw ijsthee, mevrouw. En de bon.” Alsof de ober het voelde. Ik pak mijn pinpas en reken maar meteen af. Terwijl ik mijn pincode intik om zo’n 9,80 euro af te rekenen, piept mijn telefoon.

‘Schat, hoe gaat het? Ik ben zo benieuwd. Xxx’. Mijn hart maakte even een sprongetje, maar is meteen weer tot rust gekomen. Het is mijn beste vriendinnetje maar. Ik trek mijn jas aan en kijk nog een keer in het rond.

Volgende keer in Love Stuff: Komt de mysterieuze date alsnog opdagen? 

Lees hier de eerdere delen van Love Stuff:
Deel 7: Love Stuff: ‘Beste keuze ooit om bij mij weg te gaan’
Deel 6: Love Stuff: Wat?! Met zoveel mannen…?
Deel 5: Love Stuff: ‘Waarom is scheiden zo moeilijk?’
Deel 4: Love Stuff: ‘Hij laat ineens niks meer van zich horen’
Deel 3: Love Stuff: Help! Ik heb een date…
Deel 2: Love Stuff: (On)gewenst single
Deel 1: Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

Please follow and like us: