Ben jij single? Doe dit dan vooral niet!

Single zijn heeft veel voordelen. Zo hoef je geen rekening te houden met een ander. Maar met de kerstperiode voor de deur begint het bij de bijna 3 miljoen alleenstaanden in Nederland toch wel te knagen. De reclames van datingsites zijn weer volop te zien (zij weten maar al te goed wanneer mensen zich massaal inschrijven) en in de stad krioelt het weer van de stelletjes. Dan is alleen dwalen door de straten in je foute kersttrui niet altijd even leuk.

Wij weten maar al te goed hoe het is om met de feestdagen alleen naar kerstdiners te moeten gaan en alleen thuis te komen na een mooi oud en nieuw. Dan verlang je toch wel naar een maatje om je verhaal mee te delen of even lekker foute kerstfilms mee te kijken op de bank.

Om toch zo snel mogelijk weer iemand naast je op de bank te hebben zitten, weten wij inmiddels wel wat je NIET moet doen:

1. Ghosting
Veel mensen kennen dit inmiddels wel: je verstuurt bijvoorbeeld een bericht naar je date van gisteravond voordat je gaat slapen, want het was best leuk, maar je krijgt geen antwoord. Misschien ligt hij of zij al te slapen? De volgende dag verstuur je nog een bericht en je krijgt wederom geen antwoord. Na drie dagen nog niet. Wat is er aan de hand? Veel mensen blijven dan contact zoeken, want een afwijzing is nooit leuk. Maar eigenlijk is ghosting helemaal niet zo gek. Je hebt je antwoord eigenlijk al: ‘He of she is not that into you’. Ga dus NIET iemand stalken. Als iemand nog contact met je wil, merk je dat wel. Laat het los en roep: ‘Next!’.

2. Less is more
Schrijf je NIET in bij alle datingsites die er zijn. Dan ben je de hele dag alleen maar bezig met kijken of je ergens al een reactie hebt en of er nog leuke nieuwe mensen te vinden zijn. Je hoeft niet dagen lang te ‘swipen’. Kies bijvoorbeeld voor Tinder of Relatieplanet. Maak jezelf vooral niet gek. Want hij of zij komt wel. Zodra je weer een relatie hebt en alle families moet afgaan met kerstmis verlang je (stiekem) even terug naar de tijd dat je alleen maar even gedag hoefde te zeggen bij je eigen familie.

3. Kwel jezelf niet
Kijk NIET duizend keer Bridget Jones of Sex and the City met een bak ijs op je schoot. Zo zielig ben je nou ook weer niet. Richt je op de positieve dingen: een lieve familie, fijne vrienden en meer vrijheid. Straal uit dat je gelukkig bent met jezelf en je leven. Dat is veel aantrekkelijker en voor je het weet zit je met je droompersoon op de bank lachend naar Bridget Jones te kijken.

Lees ook onze columns terug: 
Deel 6: Love Stuff: Wat?! Met zoveel mannen…?
Deel 5: Love Stuff: ‘Waarom is scheiden zo moeilijk?’
Deel 4: Love Stuff: ‘Hij laat ineens niks meer van zich horen’
Deel 3: Love Stuff: Help! Ik heb een date…
Deel 2: Love Stuff: (On)gewenst single
Deel 1: Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

Please follow and like us: