Het snelste én lekkerste recept voor bananenbrood

Op Instagram vliegt de #foodporn je om je oren. Een mooie foto van je eten lijkt tegenwoordig belangrijker dan je heerlijke maaltijd warm opeten. En wie een beetje kan koken noemt zichzelf tegenwoordig ‘foodblogger’. Hierdoor zijn afhaalmaaltijden allang niet hip meer en koken we voornamelijk zelf. Niet zo gek dus dat kookboeken als paddestoelen uit de grond schieten.

Fitgirl 
Gezond eten is dan ook al jaren een ware trend. Want wie wil er (naast gezond oud worden) niet uitzien als een ‘fitgirl’? Het liefst maak je de gezonde maaltijden ook nog zelf, zoals bijvoorbeeld Rens Kroes. Maar wat nou als je geen ster in de keuken bent? En je toch een beetje gezond wil eten? Daar heeft Life Stuff een oplossing voor. Na veel oefenen en heel veel recepten uitgeprobeerd te hebben, delen wij onze favorieten. Gerechten met niet te veel ingrediënten en die je met een gerust hart aan mensen kan voorschotelen.

Wij deelden al eerder een simpel recept voor bananenbrood. Maar zie je het niet zo zitten om zelf voor veel ingrediënten te zorgen of ben je echt geen bak-ster? Dan is de bakmix van Dille & Kamille de uitkomst.

De bakmix van Dille & Kamille voor Bananenbrood
Je hebt zelf alleen 2 eieren nodig, 3 – 5 bananen (wij vonden het recept met 5 bananen wat aan de zoete kant, dus hebben we de tweede keer gekozen voor ‘maar’ 3 bananen) en 10 ml zonnebloemolie. Een uitkomst als je snel en gemakkelijk bananenbrood op tafel wil zetten.

Invetten
Uiteraard vet je het cakeblik in met boter.

Beslag maken
Laat de ongepelde bananen op een bakplaat met bakpapier in 30 minuten zacht worden in een voorverwarmde oven (170 ˚C, hetelucht 160 ˚C). Laat ze vervolgens afkoelen en prak ze fijn. Meng de bananen met de eieren en de zonnebloemolie. Voeg de bakmix beetje bij beetje toe aan het beslag. Als het beslag glad is giet je het in een cakeblik.

Oven
Bak het bruin en gaar in een warme oven in 60 minuten.

Klaar is kees!

Lees ook: Om zelf te maken: Bananenbrood met frambozen

Please follow and like us: