Griep of verkouden? 3 tips uit grootmoeders tijd

Je neus zit dicht, je hebt hoofdpijn en je voelt je lamlendig. Verkouden zijn of de griep hebben is nooit leuk. En ook al bestaan er geen geneesmiddelen tegen griep of verkoudheid, er zijn wel genoeg huismiddeltjes die het leed een beetje kunnen verzachten.

 Met deze drie tips uit grootmoeders tijd voel je je snel weer beter: 

1. Een doorgesneden ui
Last van een verstopte neus? En krijg je moeilijk lucht? Pak dan een ui, snij doormidden en leg de opengesneden ui op een schoteltje naast je bed. Volgens grootmoeder zou je dan zo weer meer lucht moeten hebben.

2. Gorgelen met zeezout en salie
Heb je erg veel keelpijn? En kan deze wel wat verzachting gebruiken? Gorgel dan met zout water en gedroogde salie. Huh, wat? Giet kokend water in een glas met twee theelepeltjes gedroogde salie en schep daarbij een half theelepeltje zeezout. Laat het even tien minuten staan. Zeef de salie uit het water en gorgel een paar keer per dag.

3. Gemberthee
Gemberthee is erg fijn voor de keel en daarnaast ook nog eens lekker. Ook heeft het veel goede bijkomende effecten. Zo zou het helpen bij het verminderen van stress en hebben studies aangetoond dat gemberthee het immuunsysteem kan versterken en je beschermt tegen infecties, verkoudheid en griep. Daarnaast zou gemberthee ook helpen als je misselijk bent of buikpijn hebt.

Ben je niet zo fan van alleen gemberthee. Combineer gember dan met een schijfje citroen en doe er wat honing in.

Lees ook: ‘Vitamine D helpt tegen verkoudheid en griep’

Please follow and like us: