Love Stuff: ‘Beste keuze ooit om bij mij weg te gaan’

“Ben jij onzeker? Elke keer als ik een date heb, durf ik eigenlijk niet mezelf te zijn. Dan hoor ik mijn ex-vriend in mijn hoofd: ‘Je kan nooit iets goed doen… Waarom ben je niet zoals andere vrouwen?’ Hoe kan iemand mij ooit nog leuk vinden?” Zucht Annemarie. Aan de telefoon klonk ze al zo triest. Isobel en ik zijn maar meteen gekomen. “Waar komt die onzekerheid ineens vandaan? Zo ken ik je helemaal niet. Waar is die Annemarie gebleven, die weet wie ze is? Weet waar ze voor staat! En zich niets aantrekt van een stomme ex-vriend… Wat is er gebeurd?” Vraag ik op een bezorgde toon.

Dat het zijn beste keuze ooit was om bij mij weg te gaan

Er valt een stilte. Ik voel haar verdriet. Ik herken het. Nadat mijn lange relatie uitging heb ik ook heel erg aan mezelf getwijfeld. Wat deed ik fout? Was ik echt zo vreselijk? Hoe kan ik ooit nog geloven dat een andere jongen mij leuk kan vinden? “Hij kwam zijn laatste spullen halen en hij moest mij toen nog even melden dat hij nu zo gelukkig is. Dat het zijn beste keuze ooit was om bij mij weg te gaan”, zegt Annemarie huilend. “Dat was nog even een trap na. Alsof hij nog niet genoeg trappen na had gegeven. Daar moet ik het maar mee doen.”

Wat een lul!

“Jezus, echt?! Wat een lul! Hij had ook gewoon niets hoeven zeggen. Dit is jou opzettelijk pijn doen. Alsof hij er zelf nog niet helemaal overheen is…  Althans zo klinkt het. Als je echt zo gelukkig bent, hang je dat niet zo aan de grote klok.” Probeert Isobel troostend te zeggen. Zij heeft eindelijk de scheidingspapieren getekend. Het huis dat zij had met haar ex-man zal verkocht worden. “Dat is lief, maar hij meent dit echt. Misschien was ik wel echt zo erg? Kan ik hem geen ongelijk geven.”

Ook al zingt Marco Borsato dat afscheid nemen niet bestaat

“Dat is gewoon bullshit. Jullie waren allebei niet goed meer voor elkaar. Als je het nooit met elkaar eens bent en over alle kleine dingen maar ruzie maakt, is het tijd om afscheid te nemen. Ook al zingt Marco Borsato dat afscheid nemen niet bestaat. Dat bestaat in dit geval wel. Laat het los. Loop weg van het verdriet en kijk vooruit. Ook al geloof je het nu niet, er gaat ooit iemand komen waarmee het echt klikt. Waar je niet voor hoeft te vechten, maar die je waardeert en respecteert”, leg ik uit.

De mening van mijn ex telt niet meer

“Amen lady! Haha, kun je mij ook even zo’n mooie speech geven? We hebben het eerste bod gekregen op ons huis. Het gaat echt gebeuren. Op naar een nieuw begin”, lacht Isobel. “Wat goed! En wat fijn dat je eindelijk de keuze hebt kunnen maken. Jullie hebben gelijk. Misschien moet ik dit maar zien als een nieuw begin. De mening van mijn ex telt niet meer. Ik wens hem al het goeds en hoop dat hij zo gelukkig blijft. Ik ben geen vreselijk mens. Ik heb al die jaren geprobeerd om met hem rekening te houden. Nu hoef ik alleen nog maar rekening met mezelf te houden. Dat is zo fijn en als er ooit nog iemand zijn leven met mij wil delen, is het fijn, maar geluk moet ik niet bij een ander zoeken, maar bij mezelf”, rondt Annemarie af.

Ik heb mijn rust gevonden bij een erg leuke man

“Zeg, jij zou toch nog vertellen hoeveel mannen in je bed hebben gelegen…? Wij vertellen altijd heel veel, maar jij geeft eigenlijk alleen maar advies, Phileine”, zegt Isobel een beetje teasend. En daarin heeft ze gelijk. Ik ben niet zo’n prater. Ik hou mijn problemen liever voor mezelf. En ik heb geen drama meer met mannen, ik heb mijn rust gevonden bij een erg leuke man. “Oh, dat zijn jullie niet vergeten, haha. Ik weet het ook niet precies, maar ik ben tien jaar vrijgezel geweest, dus tja, dat zijn er geen drie… “, lach ik. “Annemarie! Kunnen we even praten?” Daar staat hij, haar ex. Haar onvriendelijke ex… Annemarie schrikt. We waren nog wel gevlucht naar een restaurant waar hij nooit komt.

Volgende keer in Love Stuff: Hoe reageert Annemarie op haar ex…

Lees hier de eerdere delen van Love Stuff:
Deel 6: Love Stuff: Wat?! Met zoveel mannen…?
Deel 5: Love Stuff: ‘Waarom is scheiden zo moeilijk?’
Deel 4: Love Stuff: ‘Hij laat ineens niks meer van zich horen’
Deel 3: Love Stuff: Help! Ik heb een date…
Deel 2: Love Stuff: (On)gewenst single
Deel 1: Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

Please follow and like us: