Gegarandeerd succes: verras iemand met een Bullet Journal

De feestdagen staan weer voor de deur. Dit betekent, naast veel eten en tijd doorbrengen met familie, dat je ook weer die drukke stad in moet om cadeautjes te kopen. Ondanks de vele koopavonden, sta je toch vaak uren in de rij.

En dit is nog niet eens het vervelendste, vaak heb je geen idee wat je nou weer cadeau moet geven…

Wij hebben een handige tip, waar je (bijna) iedereen blij mee kan maken: geef een Bullet Journal (afgekort BuJo) cadeau.

Wat is een Bullet Journal? 
Ja, je leest het goed. Dit is een dagboek, takenlijst en wensenlijst ineen. Het is een stap naar een minder vol hoofd. Door een Bullet Journal bij te houden kun je meer grip krijgen op je gedachten, waar we er toch vijftigduizend van op een dag hebben.

Bullet Journal is uitgevonden door de New Yorkse designer Ryder Carroll. Hij heeft jaren gewerkt aan de meest effectieve manier en tijdsbesparende combinatie van een agenda, dagboek en een werkboek. Het doel was om zijn leven meer structuur en rust te geven.

Inmiddels zijn Bullet Journals een grote hit op social media. Het is helemaal hip om je Bullet Journal te delen. Je ziet dan ook de mooiste voorbij komen. Spiegel je niet aan andere mensen, want dan leg je de lat misschien te hoog en dit zou zonde zijn.

Bron: Instagram

Hoe werkt het?
Een BuJo werkt volgens het trechterprincipe: je begint met een jaaroverzicht, dan een maandoverzicht en weekoverzicht. Vervolgens ga je per dag werken. Dit doe je aan de hand van keys (icoontjes) en bullets. De keys zijn simpele tekens waarmee het soort agendapunt of doel wordt aangegeven. De bullet (korte bericht) omschrijft duidelijk om welk bericht het gaat.

Daarnaast ga je je doelen bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan: ‘ik wil graag drie keer per week sporten.’ Maar je kan er ook voor kiezen om als doel te stellen dat je elke dag een andere route fiets naar je werk. Keuze genoeg.

Ook is een Bullet Journal heel erg geschikt om lijsten te maken. Verjaardagen nooit meer vergeten? Noteer ze in je Bullet Journal. Of maak een lijst van boeken die je graag zou willen lezen.

Wat heb je nodig?
Schrijfster Lona Aalders van het boek ‘Bullet journaling: zo doe je dat!’ zweert bij een Leuchtturm-1917-notitieboek. Daarnaast is een potlood en een zwarte fineliner erg handig. Wil je nog creatiever bezig zijn? Dan kun je niet zonder washi-tape. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om foto’s of plaatjes in je BuJo te plakken.

Het boek ‘Bullet journaling: zo doe je dat!’ geeft uitleg en leert je alles over een Bullet Journal. Je geeft dus niet alleen een cadeau, waar je een mooi verhaal bij kan vertellen, je geeft iemand ook stof om over na te denken!

Lees ook: Interieurtrends 2018: Roze, upcyclen en huiselijkheid

Please follow and like us: