Love Stuff: Wat?! Met zoveel mannen…?

“Met hoeveel mannen zijn jullie naar bed geweest?” Vraagt Isobel zachtjes. Annemarie en ik kijken een beetje raar op en er valt een opvallend lange stilte. We zitten net aan een smoothie en ik was eigenlijk van plan mijn nieuwe jurk te showen. “Wat is dit nou weer voor vraag? Deze zag ik niet aankomen. Waarom wil je dit weten?” Mompelt Annemarie. “Je bent wel nieuwsgierig hoor”, vul ik lachend aan.

Mannen scheppen natuurlijk op over hun ‘veroveringen’ in bed

“Ik weet dat dit een erg persoonlijke vraag is en dat mensen over het algemeen hier niet vaak of graag over praten. Nou ja, vrouwen dan. Mannen scheppen natuurlijk op over hun ‘veroveringen’ in bed. Hoe meer vrouwen, hoe beter… Toch? Enfin, ik kreeg gisteravond via Tinder namelijk de vraag met hoeveel mannen ik naar bed was geweest. Ik schrok daar best wel van en realiseerde mij dat ik het precieze aantal niet weet”, bloost Isobel.

Ik moest drie keer opnieuw beginnen omdat ik steeds mannen vergat 

“Jij weet niet met hoeveel mannen je naar bed bent geweest? Hoe krijg je dat voor elkaar? Heb je dan met zoveel mannen het bed gedeeld, dat je de tel kwijt bent…? Ik dacht dat je altijd zo trouw was aan je ex?” Annemarie lijkt nog verbaasder te zijn dan ik. Hadden wij niet al op jonge leeftijd seks? Meestal kreeg je pas jaren later je eerste echte serieuze relatie. Je moest toch wat in de tussentijd. Laten we ook niet onze studententijd vergeten, daar waren wij alle drie geen lieverdje. “Nee, ik weet het niet. Ik heb geprobeerd een lijst te maken, maar ik moest drie keer opnieuw beginnen omdat ik steeds mannen vergat.”“Ben je dan met meer dan twintig mannen naar bed geweest?” Vraag ik. “Dat zeker, anders was die lijst zo af. Is dat raar? Waren jullie dan zo ‘braaf’?”

Je kan egoïstisch zijn, ‘binden kan later’

“Heel erg braaf was ik niet, maar ik ben wel al vrij snel iemand tegen het lijf gelopen. Ik moet zeggen dat ik daar soms nog wel eens spijt van heb. Vrijgezel zijn in je twintiger jaren lijkt me fantastisch. Je hebt geen haast en je hoeft ook nog niet zo heel veel. Je kan egoïstisch zijn. ‘Binden kan later’. Zodra je de dertig gepasseerd bent word je heel snel zielig gevonden als je nog geen vaste relatie hebt en nog niet nadenkt over kinderen. Je hebt ook je biologische klok nog, die steeds harder gaat tikken. Om dan nog van het ene bed naar het andere bed te gaan, voelt ook niet echt goed”, zucht Annemarie.

Het hebben van bijvoorbeeld een ‘fuck buddy’, kan ook best fijn zijn

“Dat valt toch wel mee? Er zijn tegenwoordig genoeg vrouwen vrijgezel, die ouder zijn dan dertig jaar. Ik denk dat het ook maar net is hoe jij er zelf tegenaan kijkt. Hoeveel waarder hecht je aan een relatie? Wil je kinderen? Vrijgezel zijn heeft ook heel veel voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met iemand anders, je hebt meer tijd voor je familie en vrienden. Laten we ook niet vergeten dat het hebben van bijvoorbeeld een ‘fuck buddy’, ook best fijn kan zijn. Wel de lusten en niet de lasten”, leg ik uit.

Terwijl ik op dit moment eigenlijk nog niet aan een nieuwe relatie zou moeten denken

“Jij hebt makkelijk praten, jij hebt een vriend nu. Ik heb dan niet zoveel bedpartners als jij gehad, Isobel, maar ik ben nu wel hard op weg, haha. Ook al heb ik het idee dat wanneer je nu met een man naar bed gaat, hij vaak meteen denkt dat je ‘meer’ wil. Terwijl ik op dit moment eigenlijk nog niet aan een nieuwe relatie zou moeten denken. Wat heb je eigenlijk tegen die man op Tinder gezegd? Vraagt Annemarie. “Oh ik ben eerlijk geweest. Ik heb gezegd dat ik het niet precies weet. Hij weet het trouwens ook niet precies. We gaan afspreken. Ik ben er nog steeds niet uit of ik het huis aan mijn ex wil afstaan, dus wat afleiding is fijn.”

Het is nu al een paar maanden bittere ellende

“Zijn jullie hier nog niet uit? Als je niet wil dat hij daar gaat wonen met zijn nieuwe vriendin, moeten jullie het misschien gewoon verkopen? Allebei een nieuw begin?” Vraagt Annemarie. “Daar hebben we het nu ook wel over, ik wil die scheiding snel geregeld hebben. Ik word er ongelukkig van, terwijl het tijd gaat worden dat ik mij weer eens goed ga voelen. Het is nu al een paar maanden bittere ellende. Ik wil weer eens een leuke tijd met een man ”, vertelt Isobel met tranen in haar ogen. Ik sla een arm om haar heen en terwijl ik dat doe vraagt ze met hoeveel mannen ik eigenlijk naar bed ben geweest…

Volgende week in Love Stuff: Gaat Isobel dan eindelijk scheiden? En durf ik openhartig te zijn?

Lees hier de eerdere delen van Love Stuff: 
Deel 5: Love Stuff: ‘Waarom is scheiden zo moeilijk?’
Deel 4: Love Stuff: ‘Hij laat ineens niks meer van zich horen’
Deel 3: Love Stuff: Help! Ik heb een date…
Deel 2: Love Stuff: (On)gewenst single
Deel 1: Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

Please follow and like us: