Interieurtrends 2018: Roze, upcyclen en huiselijkheid

Zou jij het aandurven? Een roze muur? Als het aan verffabrikant Flexa ligt hebben we volgend jaar allemaal een roze muur in ons huis. ‘Heart Wood’ is namelijk uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2018. Dit is goed nieuws, want deze rozentint is heel goed te combineren met andere kleuren en brengt rust in huis.

Al jaren zijn wij Nederlanders gek op de minimalistische benadering van design en inrichting van de Zweden. En daar pas deze roze kleur heel goed bij. In ons drukke bestaan zoeken wij namelijk een plek waar we tot rust kunnen komen. Volgens diverse internationale designexperts en trendwatchers die namens Flexa onderzoek hebben gedaan zien we dat er over de hele wereld steeds meer behoefte ontstaat aan huiselijkheid. En dit gaan we volgend jaar terugzien in ons interieur.

Foto: www.flexa.nl

Functie, kwaliteit en uiterlijk
Steeds vaker focussen we ons meer op wat we nodig hebben dan waar we naar verlangen. Deze trend zien we dus ook terug in ons huis. In plaats van om de zoveel tijd een heel nieuw interieur aan te schaffen, kijken we juist hoe we op een slimme manier ons huis een update kunnen geven. En zo doen we dat komend jaar:

Met deze vier tips maak je je huis knus en geef je het tegelijkertijd een update:

  • Geef een muur in je woonkamer, slaapkamer of keuken een nieuw kleurtje, bijvoorbeeld ‘Heart Wood’.
  • Begin met spullen weg te doen aan de hand van een lijst. Valt het onder ‘praktisch’ of ’emotioneel’, dan mag het blijven. Alles wat buiten deze categorieën past, mag weg.
  • Probeer je meubilair eens anders neer te zetten. Zo heb je al snel het idee dat je je interieur een update hebt gegeven, zonder daadwerkelijk iets nieuws te hebben gekocht.
  • Upcyclen is tegenwoordig een waar begrip aan het worden. Ja, je leest het goed. Dit betekent dat je een item een andere bestemming en nieuwe functie in je huis geeft. Geef bijvoorbeeld een eetkamerstoel een nieuw kleurtje en gebruik deze voortaan als bureaustoel.

Lees ook:  Lagom: het geheim tegen een burn-out

 

 

Please follow and like us: