Love Stuff: ‘Hij laat ineens niks meer van zich horen’

“Hij wil mij niet. Sinds onze date vorige week vrijdag heb ik niets meer van hem gehoord. Ik word er gek van, ik kijk wel duizend keer op een dag op mijn telefoon of hij al een bericht heeft gestuurd”, zucht Annemarie. “Hoe bedoel je? Helemaal niets meer? Vanaf het moment dat jullie afscheid namen?” Vraag ik. “Ja, sinds vrijdagmorgen. Ik dacht dat we het wel leuk hadden gehad. Hij was zelfs nog gebleven voor het ontbijt.” Ik zie hoe Isobel opkijkt van haar tijdschrift. “Je bent dus met hem naar bed geweest? Dat wist ik niet! Ik dacht dat jullie alleen hadden gegeten samen”, mompelt Isobel.

Ik weet dat je niet snel een onenightstand zou hebben

“Het etentje was heel erg gezellig. Het was een gouden zet om naar die pizzeria te gaan. De sfeer was zoals ik van te voren al dacht, heel erg ongedwongen. Ik had helemaal niet het gevoel dat dit een date was. We zijn daarna nog wat gaan drinken in de stad en tja… Daarna kon hij niet meer naar huis rijden”, legt Annemarie op een zachte toon uit. “Ik weet dat je niet snel een onenightstand zou hebben, maar ben je met hem naar bed geweest?” Vraag ik voorzichtig. Ik zie hoe Annemarie aarzelt. Praten over seks heeft ze nooit graag gedaan. Tijdens haar lange relatie met haar ex deed ze ook altijd heel erg geheimzinnig over seks.

Ik ben met hem naar bed geweest

“Ja, ik ben met hem naar bed geweest. Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat hij zomaar niets meer van zich zou laten horen, en dat hij dit wel zag als een onenightstand. We hadden het echt heel erg gezellig samen. We konden met elkaar lachen, hij gedroeg zich als een ‘gentleman’ en voor mijn gevoel was er een klik. Maar ja, niets bleek minder waar.” Er valt een stilte. Ik voel haar pijn. Ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die hier niet over kunnen meepraten.

Dan hoeven wij ze geen ‘hufter’ of sukkel’ te noemen

“Heeft hij je niet één berichtje gestuurd?” Isobel en ik schudden met ons hoofd. “Waarom kunnen mannen niet gewoon zeggen waar het opstaat? Wat is er mis met sturen: ‘Luister schat, ik denk dat dit niets gaat worden. Ondanks alles vond ik het wel erg gezellig en ik wens je het beste’. En dan punt. Weten wij waar we aan toe zijn, en dan hoeven wij ze geen ‘hufter’ of sukkel’ te noemen”, rondt Isobel af. Annemarie en ik kijken haar verbaasd aan. “Wat kijken jullie nu raar? Moeten ze dan maar gewoon niets meer laten horen?”

Misschien heeft hij een ongeluk gehad en ligt hij in het ziekenhuis

“Tuurlijk niet, maar zoiets kan ook heel hard zijn en pijn doen. Als jij bijvoorbeeld de date wel heel erg zag zitten”, leg ik uit. “Maar wat zouden ze dan in jouw ogen moeten doen? Uitleg komen geven? Nog een kop koffie met je gaan drinken?” Vraagt Isobel. Ik lach. “Okay, goed punt. Eerlijkheid zou wel heel erg fijn zijn. Ik zei het altijd meteen als ik het niet zag zitten om nog een keer af te spreken. Maar misschien heeft hij een ongeluk gehad en ligt hij in het ziekenhuis?” Nu kijkt Annemarie raar.

Het is een afwijzing en dat is nooit leuk

“Nee joh, ik ben wel realistisch. Ik begrijp zijn hint. Ik hoorde altijd die verhalen, van vrouwen die niets meer hoorde van een date. Ik snapte eigenlijk nooit waarom ze zich zo rot voelde. Maar het is een afwijzing en dat is nooit leuk. We lachen. “Ach wij houden toch van je”, roept Isobel. Op dat moment piept de telefoon van Annemarie…

Volgende keer in Love Stuff: Krijgt Annemarie alsnog een bericht van haar date?

Lees hier de eerdere delen van Love Stuff:
Deel 3: Love Stuff: Help! Ik heb een date…
Deel 2: Love Stuff: (On)gewenst single
Deel 1: Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

 

Please follow and like us: