‘Waarom ik een goede baan opzegde zonder iets anders te hebben’

Je baan opzeggen zonder een nieuwe te hebben? Brenda van der Greft (31) hakte afgelopen augustus de knoop door en zegde haar baan bij een interieurzaak op. Terwijl ze nog geen nieuwe baan heeft. “Ik wil nu in alle rust gaan onderzoeken wat ik echt wil. Zodat ik hopelijk over een tijdje op de juiste plek zit”, vertelt Brenda enthousiast.

Brenda studeerde Modemanagement aan de TMO Fashion Business School in Doorn. Na haar studie besloot ze bij de interieurzaak te blijven waar ze op haar vijftiende al begon met werken. Maar met deze keuze was Brenda het afgelopen jaar niet helemaal gelukkig meer en kreeg ze burn-out klachten.

Ik voelde mij een lege huls

“Ik weet nog goed dat ik op mijn werk stond, ik moest zo erg huilen. Ik voelde mij een lege huls.” Tijdens het traject dat volgde bij een psycholoog kwam al snel naar voren dat Brenda hoog sensitief is.

Aan Life Stuff Magazine vertelt Brenda hoe de diagnose Hoog Sensitief Persoon (HSP) haar helpt om voor zichzelf te kiezen en hoe ze ermee omgaat in haar dagelijkse leven.

Ik voelde mij als kind al anders

“Laat ik wel benadrukken dat ik niet zomaar mijn baan heb opgezegd. Ik liep hier al een jaar mee rond, maar durfde het toen niet hardop uit te spreken. Die baan voelde toch al jaren veilig. Toen ik dit jaar met burn-out klachten te kampen kreeg en bij een psycholoog terechtkwam werd dus de diagnose HSP gesteld. Dit heeft het balletje aan het rollen gebracht”, legt Brenda uit.

Waarom ben ik hier op aarde

Met de diagnose in haar achterhoofd neemt Brenda haar leven onder de loep. “Er vielen een aantal puzzelstukjes op z’n plek. Ik voelde mij als kind al anders. Ik leek totaal niet op mijn broer of mijn zusje en dacht toen ik zes jaar was al vaak: ‘ik ben als kind verwisseld’. Ik worstelde ook toen al met de vraag ‘waarom ben ik hier op aarde’. Terwijl mijn broer en zusje naar mijn idee daar totaal niet mee bezig waren. Er werd ook altijd een beetje lacherig gedaan als ik iets emotioneler reageerde, door bijvoorbeeld te huilen bij een film waar iemand doodging. Omdat ik dacht dat ik raar was ben ik heel erg veel waarde gaan hechten aan de mening van andere mensen.”

Ik ga dan slechter zien

Inmiddels weet Brenda hoe ze met HSP moet omgaan. “De diagnose heeft mij al geholpen om mijn baan op te zeggen. En als ik merk dat ik nu over mijn grenzen ga en overprikkeld raak, dan trek ik mij even terug. Ik ga dan bijvoorbeeld slechter zien. Dat is echt een teken dat ik het rustiger aan moet doen. Op mijn werk doe ik dan even de deur van mijn kantoor dicht.”

Thuis gaan zitten is geen optie 

Voor Brenda is het nu tijd voor de volgende stap, maar thuis gaan zitten is geen optie. “Ik ga tijdelijk op uitzendbasis bij een distributiecentrum aan de slag zodat ik meer vrijheid heb. Dan heb ik mijn uren meer zelf in de hand. En kan ik mij richten op dingen die ik echt leuk vind, zoals mijn weblog Maiden Magazine. Daar wil ik graag meer tijd voor vrij kunnen maken en wie weet waar ik dan volgend jaar sta. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn keuze.

Ik merk dat ik steeds meer op mezelf kan vertrouwen en dat ik minder de mening van anderen nodig heb”, rondt Brenda tevreden af.

Lees ook: Noraly (25) stopte met haar studie en begon een lunchroom

 

Please follow and like us: