Noraly (25) stopte met haar studie en begon een lunchroom

Wie is er nou niet gek op cupcakes? Noraly Franssen (25) is er zo gek op dat ze stopte met haar studie rechten en drie jaar geleden haar eigen lunchroom ‘Piece of Cake’ begon in het centrum van Maastricht.

Aan Life Stuff Magazine vertelt de jonge eigenaresse Noraly over het ontstaan van de lunchroom en hoe het is om op je 25ste een goedlopende horecazaak te hebben in de Limburgse hoofdstad.

Toen kwam Piece of Cake op mijn pad en stopte ik met mijn studie

 Noraly was nog maar 22 jaar toen ze samen met haar compagnon Fabiola de lunchroom begon. “Ik ben geboren en getogen in Maastricht. Maar ik verhuisde op mijn tiende jaar naar België. Na de middelbare school kwam ik terug in Maastricht om psychologie te studeren. Dit was alleen niet echt mijn ding. Toen ben ik rechten gaan studeren. Dit vond ik wel erg leuk, maar toen kwam Piece of Cake op mijn pad en besloot ik te stoppen met mijn studie.”

Nu is jullie kans 

De lunchroom kwam per toeval op het pad van de twee studentes. “De familie van mijn inmiddels ex-compagnon Fabiola (zij stopte in mei bij de lunchroom) vertelde dat ze een pand hadden gekocht in de Bredestraat in Maastricht. Boven zouden appartementen komen, maar voor de ruimte beneden was nog geen bestemming. Toen zijn wij al snel met het idee gekomen om er een horecaruimte van te maken.”

Het heeft wel even geduurd voordat Noraly en Fabiola met het juiste idee kwamen. “We gingen in eerste instantie alle kanten op. Maar op den duur zei de vader van mijn compagnon: ‘als jullie er echt iets van willen maken dan is nu jullie kans, zo niet, dan grijp ik die kans en dan ga ik er iets van maken’. Toen hebben we niet lang moeten nadenken”, vertelt Noraly.

Iedereen mag meedenken

”Als wij vroeger ergens bijvoorbeeld een cupcake of een cheesecake wilden gaan eten dan liep je in Maastricht de ‘La Place’ binnen. Die hadden toen nog die lekkere dingen. In Maastricht ontbrak het aan een lunchroom waar je heerlijke zoetigheden zoals cupcakes kon krijgen, maar waar je ook terecht kon voor een kop koffie en even lekker kon zitten. We wilden dus terug naar het echte lunchroom/ patisserie idee.”

Je moet aan heel veel criteria voldoen

Nadat het idee was geboren moesten de twee jonge eigenaresse nog wel even geduld hebben. “Het heeft zo’n anderhalf jaar geduurd voordat we een horeacvergunning hadden, je moet aan heel veel criteria voldoen. Maar in november 2014 was het zover.”

Drie jaar later zit de lunchroom vrijwel altijd vol en heeft Noraly tien mensen in dienst. Ook wisselt ze ieder seizoen volledig van menukaart. ”We spreken dan met al het personeel een avondje af, bestellen eten en vervolgens gaan we brainstormen. Iedereen heeft dan zijn huiswerk gedaan en iedereen mag meedenken.”

Zij stond bekend als de minnares van Koning Willem I

Maar er is één cupcake die altijd op de kaart staat: de ‘Henriëtte cupcake’. “We hebben deze cupcake naar Henriëtte d’Oultremont genoemd omdat zij hier is geboren en opgegroeid. Zij stond bekend als de minnares van Koning Willem I. Het pand van Piece of Cake blijft een historisch pand en we vinden het leuk om haar onderdeel te laten zijn van de formule. Het portret van Henriëtte hangt ook in de zaak.”

Ondanks het succes blijft het wel heel erg hard werken voor Noraly. “In het begin werkten we echt elke dag. We zijn van dinsdag t/m zondag open, maar dan waren we maandag ook hier om alles goed te regelen. We stonden in het begin ook alleen met z’n tweeën. Ondanks dat er nu meer hulp is, werk ik zeker nog een dikke 50 uur per week.”

Ik heb de afgelopen jaren niet echt een privéleven gehad

Een privéleven was er lange tijd niet bij voor Noraly. “Mijn doel is dat de zaak ook goed loopt wanneer ik er niet ben. Dan krijg ik wat meer tijd voor mezelf. Ik heb de afgelopen jaren niet echt een privéleven gehad. Als ik weer wat meer rust krijg, dan kan ik ook gaan nadenken over de toekomst en wie weet komt er dan ooit een tweede zaak. Maar op dit moment ben ik heel erg trots op deze zaak en vind ik het heel erg fijn om hier iedere ochtend binnen te komen ”, sluit Noraly tevreden af.

Lees ook: Hotspot van de week: Piece of Cake in Maastricht

Please follow and like us:

2 Replies to “Noraly (25) stopte met haar studie en begon een lunchroom”

  1. […] Lees ook: Noraly (25) stopte met haar studie en begon een lunchroom […]

  2. […] Lees ook: Noraly (25) stopte met haar studie en begon een lunchroom […]

Reacties zijn gesloten.