3 x de leukste winkels in Wyck

Waarom shoppen in Amsterdam als het ook in Maastricht kan? Geen drukke Kalverstraat of P.C. Hooftstraat, nee gewoon shoppen in de leukste wijk van Maastricht: Wyck. Misschien wel het best bewaarde geheim van de Limburgse hoofdstad.

Bijna iedereen die met de trein naar de stad komt, start het dagje Maastricht in Wyck. Je loopt van het centraal station zo dit hippe stadsdeel in. Naast dat je er veel leuke koffiebars en restaurants kan vinden, kun je ook heel goed shoppen in Wyck. Zeker als je fan bent van Scandinavische merken.

Deze drie winkels mag je niet overslaan:

1. Shop Noir
Bij Shop Noir vind je betaalbare Franse, Nederlandse en Scandinavische merken. Zo verkopen ze het upcoming Nederlandse merk Mae & Ivy en kan je er terecht voor mooie basic shirtjes van onder andere Selected Femme. Maar ook de wat duurdere mooie winterjassen die meerdere seizoenen hip blijven verkopen ze bij deze kledingwinkel. Shop Noir vind je op meerdere plekken in Maastricht. Onze favoriet is te vinden aan de Wyckerbrugstraat 38A. In dezelfde straat vind je ook Noir Shoes.

Waar moet je zijn?
Wyckerbrugstraat 45, Maastricht

2. Nina’s Boutique
In de Rechtstraat vind je Nina’s Boutique. Als je fan bent van Scandinavische merken is dit de winkel die je moet bezoeken. Je moet dan wel heel erg je best doen om hier te vertrekken zonder een nieuwe aankoop. Zo verkopen ze bekende merken als bijvoorbeeld By Malene Birger, maar ook de wat kleinere onbekende merken vind je bij Nina’s Boutique. Naast kleding vind je er ook schoenen en tassen om verliefd op te worden.

Waar moet je zijn?
Rechtestraat 58, Maastricht

3. Villa Trèpetie
Shop je liever voor je huis? Ga dan even langs bij Villa Trèpetie. De winkel is klein, maar fijn en ze verkopen er een mix van Engelse en Scandinavische items. De winkel staat, mede doordat het pand niet erg groot is, helemaal vol met hebbedingen. Maar als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een aparte stoel of tafel kun je ook terecht bij Villa Trèpetie.

Waar moet je zijn?
Rechtstraat 38, Maastricht

Please follow and like us: