Love Stuff: (N)ooit weer aan de man

“Je droomman ontmoet je niet meer in de plaatselijke discotheek of op school. Nee, die loop je tegen het lijf op je werk of vind je na 100.000 keer swipen eindelijk een keer.” Ik hoor mijn zusje op de achtergrond mompelen. “Waar heb je het toch over?” Vraag ik terwijl ik mij probeer te concentreren op een artikel die over twee uur af moet zijn.

Mijn eigen ‘McDreamy’

“Het eerste hartzeer is een beetje voorbij. En ik ben mij nu aan het verdiepen in hoe ik ‘de ware’ alsnog kan ontmoeten”, vertelt mijn zusje enthousiast. Vorig jaar sliep ze nog maanden op mijn bank nadat haar man de scheiding had aangevraagd. Mijn lieve zusje had dit helemaal niet zien aankomen. Ontroostbaar. Ondertussen was ik net gaan samenwonen en dan wil je ‘s avonds graag samen op de bank foute series kijken… Maar daar kwam bijna niets van, ik was bijna iedere avond haar aan het troosten. Iets wat mijn vriend minder leuk vond. “Denk je dat het verstandig is dat je nu al gaat daten? Is het juist niet heel erg fijn dat je nu je eigen plek hebt en je een beetje over John heen begint te komen?” Er valt een stilte. “Nee, ik wil ook weer een keer goede seks hebben met een man waar ik helemaal hoteldebotel van ben. Mijn eigen ‘McDreamy’”, lacht mijn zusje. “Is ‘McDreamy’ niet allang dood? En is Grey’s Anatomy niet een beetje uit?” Vraag ik.

Na 10 jaar huwelijk ben ik er helemaal uit

“Wat flauw! Ik bedoel ook MIJN McDreamy. Zo’n man met schattige krulletjes, een heerlijk gespierd lichaam en sprankelde blauwe ogen”, zwijmelt mijn zusje. “Volgens mij had McDreamy helemaal geen krullen. Maar goed. De ‘dokters Shepherds’, of hij ook mag heten, liggen niet voor het oprapen, dus dan mag je je zoektocht wel beginnen. Heb je een plan?” Vraag ik een beetje spottend. “Bijna al mijn single vriendinnen zitten op Tinder en hoe heet dat andere gedoe nog eens… Ach, ik weet het ook niet. Na 10 jaar huwelijk ben ik er helemaal uit.” Ik sla een arm om mijn zusje heen. Ik merk dat ze het moeilijk heeft. Ik ben zelf ook jaren vrijgezel geweest nadat een lange relatie onverwachts werd verbroken. Ook al vond ik het heerlijk om alleen te wonen, je mist toch iemand. En heel af toe raakte ik even in paniek, want iedereen om mij heen ging samenwonen of kreeg kinderen. Ik vroeg mij dan vaak hardop af waarom ik nog geen man had. Was er iets mis met mij? “Het komt allemaal wel goed, kijk naar mij. Ik had twee jaar geleden ook niet gedacht dat ik nu weer aan de man zou zijn. Die leuke ‘McDreamy’ loop je echt wel een keer tegen het lekkere (knipoog) lijf”, lach ik.

Je weet wel die met die knalblauwe ogen

“Dat weet ik, maar iedereen om mij heen heeft nu wel zo’n beetje een relatie. En ik, ik ben alleen. Mannen zijn jaloers op mijn vrijheid en vrouwen, tja, die zijn blij dat ze mij niet zijn”, zegt mijn zusje beteuterd. Hoe leg ik haar nou uit dat mensen niet zo naar haar kijken. Ze is een knappe vrouw, met een goede baan en inmiddels weer een mooi appartement. Ik daarentegen, woon in een vinexwijk met alleen maar gezinnen om mij heen. “Ha! Vergeet maar wat ik net zei. Die knappe collega appt net… Je weet wel die met die knalblauwe ogen. Of ik wat met hem wil gaan drinken. Okay, het is dan wel werkgerelateerd. Maar dit gaat seks uhh worden. Oh, dit zei ik hardop. Kleine zusjes hebben geen seks, hoor grote zus”, knipoogt mijn zusje. “Nee, nee geloof je het zelf? Doe je wel voorzichtig, want hij is toch getrouwd?” Ik zie dat mijn zusje deze opmerking niet kan waarderen. Maar ik snap niet dat ze dit doet, terwijl haar ex-man, de hufter zoals ze hem noemt, haar bedrogen heeft met, hoe cliché ook, zijn secretaresse. “Hij zegt dat zijn huwelijk niet veel meer voorstelt…” “Maar zei John dit ook niet tegen de vrouw waar hij mee vreemdging? Ben je dat vergeten, ofzo?” Zeg ik op een boze toon. “Dit is anders. Onze relatie stelde toch ook niet meer veel voor. Dat is wel gebleken. Anders waren we nog wel samen.”

Maandenlang zat je hier huilend op de bank om die ‘vreselijke slet’

Ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen. “Dit is heel fout, Isobel. Als dit doet hoef ik je even niet te zien”, floep ik eruit. “Maandenlang zat je hier huilend op de bank om die ‘vreselijke slet’. En nu wil je een andere vrouw hetzelfde aan gaan doen!” Isobel kijkt mij boos aan, grist haar tas van de bank en klapt de deur dicht… “Zie je later, Phileine.”

Next Time in Love Stuff: Gaat Isobel inderdaad naar haar getrouwde collega? Of komen de woorden van grote zus Phileine hard aan?

Please follow and like us: