3 x de musthaves uit de Parijse apotheek

Wie gaat er niet graag naar Parijs? Naast dat je er heerlijk kan eten, cultuur kan snuiven en slenteren is voor veel fashionita’s de Franse hoofdstad ‘the place to be’. Winkelen bij Chanel, Maje, Isabel Marant, Céline en Louis Vuitton. Je moet heel erg je best doen wil je met lege handen terugkomen uit Parijs. Maar vergeet voortaan ook niet even langs te gaan bij een Franse apotheek en je toilettas bij te vullen.

Huh, wat?
Naast een geweldige kledingstijl staan de Parisiennes ook bekend om hun beautygeheimen. De Franse vrouw weet precies hoe ze dat ‘je ne sais qoui’ effect kan krijgen met de juiste verzorging. Want veel make-up zal een Parisienne niet dragen. ‘Less is more’, daar draait het om. Maar dat betekent niet dat ze geen moeite doen om er goed uit te zien.

Want overal is er wel een pilletje of zalfje voor. En op bijna iedere straathoek is er wel een ‘pharmacie’ te vinden. Maar welke producten MOET je nou meenemen uit de stad van de liefde.

1. Homeoplasmine
Op het eerste gezicht ziet deze zalf er niet echt heel bijzonder uit. Maar niets is minder waar, want deze zalf heeft heel veel fans over de hele wereld. De zalf is anti-septisch en helpt bij het helen van wonden en werkt verzachtend en ontzwellend. Deze apotheek zalf prijkt niet alleen in de toilettas van de Parisienne, maar ook backstage bij modeshows wordt de zalf vaak door visagisten als ‘primer’ gebruikt. Daarnaast is het ook zeer geschikt als je een schrale huid hebt of wat rode plekjes hebt. Je brengt het plaatselijk aan en het voordeel is dat de zalf niet te plakkerig is en ook niet heel vet is.

Wel blijft het een zalf die je alleen in een apotheek kan kopen en niet bij de plaatselijke drogist. Het is dus niet geschikt om je hele huid mee in te smeren. De zalf is een beetje te vergelijken met de Elizabeth Arden’s 8 Hour Cream. Alleen geeft Homeoplasmine geen glans, wat heel fijn is als je ook graag make-up wil aanbrengen. In de Franse apotheek moet je er wel vaak even naar vragen, en sla maar meteen een paar tubes in, want je wil niet meer zonder!

Ben je de komende tijd niet in Frankrijk, dan kun je de zalf bestellen via bol.com.

Lees ook ons nieuwe artikel: Drie geheimen om mooi oud te worden

2. Embroyolisse
Inmiddels heeft de Lait-crème concentré van Embroyolisse al aardig wat naamsbekendheid. Er is haast geen visagist bij wie deze crème niet tot de basisuitrusting behoort. De reden hiervoor is omdat deze hydraterende, verzorgende crème kan dienen als basis voor iedere look. Ook maakt het de huid heerlijk zacht en ruikt het ook nog eens niet verkeerd. Het is dus niet voor niets dat Parisiennes, dermatologen en visagisten al jaren niet zonder deze crème kunnen.

Ben je in Parijs, neem dan een paar tubes mee, want in Frankrijk is de crème goedkoper. En we hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk kun je de crème ook gewoon in Nederland kopen. Lait-crème concentré van Embroyolisse is onder andere verkrijgbaar bij de Douglas.

3. Nuxe lippenbalsem en Nuxe huile prodigieuse
Of het nou winter of zomer is, droge lippen zijn nooit leuk. Maar met deze lippenbalsem van Nuxe is dit probleem snel verholpen. Nuxe is in Nederland vooral bekend om hun body-olie (Nuxe huile prodigieuse). Deze multifunctionele droge olie, bestaande uit 6 kostbare plantaardige oliën (macadamia, hazelnoot, bernagie, zoete amandel, camelia en Sint-Janskruid), voedt, herstelt en verzacht huid en haar zonder deze vettig te maken. De producten van Nuxe hebben een specifieke geur, waardoor het heel herkenbaar is. Zowel de olie als de lippenbalsem zijn een aanrader om te halen in Frankrijk.

Extra tip: 

Mersea
We ‘foetelen’ (Limburgs voor valsspelen) met dit product een beetje. Want dit haarserum komt niet oorspronkelijk uit Frankrijk maar uit Israël. Wel is het veel verkrijgbaar in Frankrijk. Dit haarserum zorgt er niet alleen voor dat je haar glanst en lekker gaat ruiken, het is ook meteen een goede verzorging voor je haar.

Please follow and like us: