3 x de beste koffiebars in Maastricht

Op bijna iedere straathoek vind je tegenwoordig wel een koffiebar. En 9 van de 10 keer is de koffie ook prima te drinken en komt deze niet uit zo’n vieze automaat. Maar in populaire steden als Maastricht is het vaak zo druk dat het zoeken is naar een leuk tentje waar je als echte koffie lover even lekker kan bijkletsen of kan genieten van de rust.

Wij hebben inmiddels bijna alle koffietentjes in de Limburgse hoofdstad wel gehad en hebben de 3 beste koffiebars op een rijtje gezet, waar ook op drukke dagen zoals een zaterdag of zondag vaak nog een plekje is om te zitten.

1. Le Marais Deux & koffie
Waar je in Amsterdam overal wel een goede cappuccino met sojamelk kan drinken moet je in Maastricht vaak nog even zoeken. Bij Le Marais Deux & koffie in het Jekerkwartier is dit echter geen probleem. Aan de ene kant vind je een conceptstore waar ze mooie merken als Closed verkopen en aan de andere kant van het pand vind je een horecazaak met heerlijke koffie en lekkernijen. Hier zit je niet tussen de vele toeristen, maar tussen de locals. Daarnaast is er genoeg plek in deze koffiebar om te werken of te studeren.


Waar moet ik zijn?

Maastrichter Heidenstraat 8, Maastricht

2. Café Zondag
Dit café, waar je heerlijke koffie kan drinken, zit in Wyck. Dit is misschien wel de leukste wijk van Maastricht. Naast dat je er heel goed kan shoppen, vind je er veel (goede) koffietentjes. Bij Café Zondag kan je overdag ook terecht voor bijvoorbeeld heerlijke broodjes of een lekker plakje bananenbrood. Het café is klein maar fijn en al jaren een begrip in Wyck. Ook heeft het tijdens mooie dagen een heerlijk terras. En het is ook goed bereikbaar, want zodra je het station uitloopt in Maastricht loop je zo Wyck in! En dan zeggen wij: koffietijd!

Waar moet ik zijn?
Wycker Brugstraat 42, Maastricht

 

HELAAS IS TaarT dicht. Klik hier voor meer gezellige koffiebars in Maastricht.
3. TaarT
Ondanks dat TaarT in hartje centrum van Maastricht zit, heb je de neiging om er zo langs te lopen. Dit is zonde want bij TaarT kun je naast een heerlijk stukje taart ook genieten van een goed ouderwets kopje koffie. Verwacht dan ook geen geen überhip interieur, TaarT geeft je namelijk het gevoel dat je op bezoek bent bij je opa en oma en daar hoort een heerlijk zelfgemaakt stukje appeltaart en een ouderwets lekker bakkie koffie bij.

Waar moet je zijn? 
Helmstraat 2A, Maastricht

Please follow and like us:

2 Replies to “3 x de beste koffiebars in Maastricht”

  1. […] Lees ook: 3 x de beste koffiebars in Maastricht […]

  2. […] in Wyck. Je loopt van het centraal station zo dit hippe stadsdeel in. Naast dat je er veel leuke koffiebars en restaurants kan vinden, kun je ook heel goed shoppen in Wyck. Zeker als je fan bent van […]

Reacties zijn gesloten.