Om zelf te maken: Bananenbrood met frambozen

Op Instagram vliegt de #foodporn je om je oren. Een mooie foto van je eten lijkt tegenwoordig belangrijker dan je heerlijke maaltijd warm opeten. En wie een beetje kan koken noemt zichzelf tegenwoordig ‘foodblogger’. Hierdoor zijn afhaalmaaltijden allang niet hip meer en koken we voornamelijk zelf. Niet zo gek dus dat kookboeken als paddestoelen uit de grond schieten.

Fitgirl 
Gezond eten is dan ook al jaren een ware trend. Want wie wil er (naast gezond oud worden) niet uitzien als een ‘fitgirl’? Het liefst maak je de gezonde maaltijden ook nog zelf, zoals bijvoorbeeld Rens Kroes. Maar wat nou als je geen ster in de keuken bent? En je toch een beetje gezond wil eten? Daar heeft Life Stuff een oplossing voor. Na veel oefenen en heel veel recepten uitgeprobeerd te hebben, delen wij onze favorieten. Gerechten met niet te veel ingrediënten en die je met een gerust hart aan mensen kan voorschotelen.

Lekkere honger
Zo rond 16:00 uur krijgen veel mensen lekkere honger en dan is het heel gemakkelijk om te grijpen naar een Snicker of een Mars. Wanneer je dit niet elke dag doet, is er niets aan de hand. Maar er is een alternatief, die (bijna) net zo lekker is. Bananenbrood hoeft nog geen 45 minuten in de oven en binnen 20 minuten heb je het beslag gemaakt. Ideaal toch? Dit recept is ook nog vriendelijk voor mensen met prikkelbare darmen.

Invetten
Je begint met de cakevorm in te vetten met boter. Dit kan ook met kokosolie, maar onze voorkeur gaat uit naar boter. Een beetje vet is namelijk helemaal niet erg!

Beslag maken
Doe 3 gele bananen en 3 eieren in een kom. Meng dit alvast een beetje door elkaar. Doe er vervolgens 70 ml zonnebloem bij, 100 ml (soja)melk, 200 gram havermout en 50 gram haverzemelen (je kan er ook voor kiezen om meer havermout te doen, dus 250 gram). Daarna voeg je 40 gram suiker toe, maar je kan ook voor een alternatief kiezen zoals ahornsiroop. Vervolgens voeg je 1 tl kaneel toe, 1/2 tl zout en 2 tl bakpoeder. Meng dit goed, bijvoorbeeld in een blender.

Extra:
Wij doen er naast bananen vaak ook nog frambozen in en voordat het brood in de oven gaat strooien wij er nog wat kokos overheen.

Oven
Bak het bananenbrood gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden voor zo’n 45 minuten.

Tip
Dit brood is ook goed in te vriezen en als je aan het begin van elke week een bananenbrood maakt, heb je genoeg voor de hele week.

Please follow and like us: