Hoera! De asperges zijn er weer en zo maak je ze klaar

Veel mensen kijken ieder jaar rijkhalzend uit naar het het witte goud uit Limburg. En begin april was het zover: toen werd het aspergeseizoen officieel geopend.

Witte asperges zijn speciaal, want ze zijn alleen in het seizoen verkrijgbaar (tot en met juni). Maar hoe maak je ze nou klaar?

Dat je asperges op veel manieren kan klaarmaken is inmiddels wel bekend, maar met dit recept maak je ze net even anders klaar:

Wat heb je nodig? 
Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram asperges
  • 2 grote uien
  • 250 ml crème fraîche
  • Hamblokjes
  • Tortellini gevuld met kaas
  • Strooikaas
  • Teentje knoflook of knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiden:
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges en haal de hardere onderkant er af. Snijdt ze in vieren en kook ze voor 4 minuten. Haal de asperges van het vuur en laat ze nog een even in het kookvocht staan. Ondertussen kun je de ui en knoflook in kleine blokjes snijden, fruit vervolgens de ui en voeg na 2 minuten de knoflook toe. Laat dit nog 1 minuutje fruiten en voeg vervolgens de crème fraîche toe. Roer deze door de uien en knoflook tot deze helemaal zacht is. Breng het op smaak met een snufje nootmuskaat, Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg wat strooikaas toe, voor een meer kazige saus. Haal de asperges uit het kookvocht en voeg deze toe aan de saus.

Serveer de tortellini met de asperge-saus er overheen en garneer het met hamblokjes.

Foto: Cato Vrouwenraets

Extra tips:
Ga voor de magere variant door een magere variant van de crème fraîche te kiezen. Je kunt asperges goed 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel witte asperges direct na thuiskomst in een vochtige theedoek en leg ze in de koelkast.

Lees ook: Om zelf te maken: Bananenbrood met frambozen

Please follow and like us: